Mikayil Faye dosegnuo nevjerojatnu cijenu, Porto platio 15 mil. eura za bivšega igrača Kustošije

Petak, 28. lipnja 2024. 17:20 Napisao/la  SC
Mikayil Faye
Mikayil Faye

Mladi Senegalac Mikayil Faye otišao je iz Barcelona u Porto za 15 mil. eura!

Faye je postao senzacija iz Hrvatske, kada je na ljeto 2023. godine iz trećeligaša Kustošije otišao u Barcelonu za 1,5 mil. eura prema transfermarktu. Prema neslužbenim izvorima transfer je bio višestruko veći.

Samo godinu dana kasnije Faye je za 15 mil. eura otišao u Porto nakon dugotrajnih pregovora.

Barcelona je prisiljena prodavati, za veliki je novac prodala je 20-godišnjega braniča koji je igrao za drugu momčad katalunjskog kluba.

Budući da je iznos od 15 mil. eura (pre)veliki izdatak za Porto, predsjednici Andre Vilas-Boas i Joan Laporta odradili su transfer na obostrano zadovoljstvo tako da se u poslovnim knjigama neće vidjeti minusi.

Za to je bilo potrebno veliko međusobno povjerenje.

Kako god, Faye je samo jednu sezonu nakon što je otišao iz Kustošije na tržištu dosegnuo vrijednost koja izgleda nevjerojatno s obzirom na to gdje je igrao zadnje dvije sezone.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.