Messi slobodnim udarcem nadmašio samog sebe, Barcelona pobijedila Atletico

Nedjelja, 26. veljače 2012. 23:40 Napisao/la  I. V.

Čudesan Messijev udarac sakrio  je slabosti Barcelone, koja u drugom poluvremenu nije bila dovoljno snažna da bi mogla odgovoriti agresivnoj igri Atletica.

 

Pogotkom Lea Messija nogometaši Barcelone uspjeli su u 25. kolu pobijediti (2:1) Atletico u Madridu. Iza šture činjenice krije se fenomenalni udarac iz slobodnog udarca kojim je Messi nadmašio samog sebe.

Udarac lijevom nogom kojega je Messi izveo iskosa slijeva, s mjesta gdje čak i dešnjaci zaziru od izravnog udarca, teško je opisati drugačije nego trenutkom genijalnosti. Lopta je  putovala unutrašnjim lukom koji je bio previsok i za visokog vratara Courtisa, na kraju se zakoprcala u mreži tik ispod spoja dviju vratnica u suprotnom kutu.

Čudesan Messijev udarac sakrio  je slabosti Barcelone, koja u drugom poluvremenu nije bila dovoljno snažna da bi mogla odgovoriti agresivnoj igri Atletica. Od pogotka Falcaa (48) za 1:1 utakmica je bila potpuno otvorena što se tiče rezultata, dojam da Barcelona neće pobijediti Atletica prepoznatljivom igrom pokazao se točnim.

U prvom dijelu Barcelona je igrala onako kako zna najbolje, kratkim pasovima. Atletico se branio čvrstim blokom, koji je u 36. minuti probio Messi preciznim dodavanjem za Fabregasa. Uslijedio je prolaz lijevim bokom i ubačaj za Alvesa, koji je iz blizine pogodio cilj – 0:1.

Pobjedom nad Artleticom, Barcelona je održala zaostatak za Real Madridom od 10 bodova.  

Tablice omogućuje Sofascore