Marca analizira: Luka Modrić polako postaje stožerni igrač Real Madrida

Četvrtak, 09. siječnja 2014. 22:49 Napisao/la  SC

 On može još puno bolje igrati zato jer je vrlo talentiran, kaže Ancelotti

Prema pisanju Marce, Luka Modrić postaje sve važniji igrač Real Madrida. U ovom trenutku Modrić je prema minutaži (1,647) peti igrač, ispred su Pepe (2,080), Ronaldo (1,943), Benzema (1,859) i Sergio Ramos (1,834). U dosadašnjih 26 utakmica, Modrić je 18 puta bio u početnoj postavi.

Carlo Ancelotti odmah je po dolasku u Real Madrid rekao da nitko ne bi trebao utjecati na Modrićev status, što se pokazalo točnim. Modrićeva popularnost raste usporedo s njegovom ulogom u momčadi, hrvatski reprezentativac uzoran je prema svim kriterijima. Njegovo je ponašanje besprijekorno na terenu i izvan njega, gledatelji to sve više prepoznaju.

Modrić na terenu sve više preuzima odgovornost i polako postaje stožerni igra u oba smjera. Iako je pun hvale, Ancelotti još uvijek nije u potpunosti zadovoljan Modrićevim igrama:

- On može još puno bolje igrati zato jer je vrlo talentiran, kaže Ancelotti.

Prema stilu igre Modrić je u ovom trenutku najbolje izbalansirani igrač Real Madrida budući da igra važne uloge u oba smjera. Jedna od najvažnijih vrlina svakako je psihološka stabilnost koju Modrić iskazuje od prvoga dana od kada je došao u Madrid i izazvao mnoge prijepore. Dojam je da Modrića ništa ne može izbaciti iz psihološke ravnoteže, što suigrači osjećaju u svakom njegovu pokretu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.