Ma, kakav Luka Modrić, otkriveno zašto je Arda Guler odabrao Real Madrid

Četvrtak, 06. srpnja 2023. 15:06 Napisao/la  SC
Arda Guler
Arda Guler

 Arda Guler važi da jednog od najdarovitijih igrača u Europi, 18-godišnji Turčin trebao bi uskoro potpisati ugovor s Real Madridom koji se za mladoga igrača Fenerbahčea borio s Barcelonom.

Nekoliko dana nakon što je najavljeno da je mladi igrač odabrao Real Madrid, postalo je jasno što je bilo presudno.

Njegova otkupna klauzula iznosi 18 mil. eura što je Barcelona bila spremna platiti, međutim katalunjski klub nije mogao parirati Real Madridu u ostalim stavkama.

Real Madrid platio je mladoga igrača puno više nego što iznosi fiksna odšteta, s različitim bonusima i naknadama Guler stoji oko 50 mil. eura što Barcelona nije mogla platiti.

Presudno je bila provizija isplaćena obitelji Guler, točnije, Real Madrid platio je 15 mil. eura naknade za potpis ocu mladoga igrača, koji je ujedno njegov menadžer.

Inače, u hrvatskim medijima provlačila se naivna teza da je u transferu bio presudan poziv Luke Modrića, koji je navodno nagovorio mladoga igrača da dođe u Madrid.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.