Luka Modrić postao jedan od najboljih veznih igrača na svijetu

Utorak, 11. veljače 2014. 09:57 Napisao  I. V.

Robert Prosinečki svojedobno je bio najbolji vezni igrač na svijetu.  Poput Prosinečkog nekada, Modrić nema karizmu adekvatnu nogometnom umijeću. U izborima najboljih Modrića nema ni blizu najboljih

Luka Modrić postao je stožerni igrač Real Madrida. Hrvatski internacionalac stigao je u Madrid iz Tottenhama na mala vrata za velike novce (42 mil. eura) u doba Josea Mourinha. U prvih nekoliko mjeseci novinari su ga proglasili najvećim promašajem! Isti danas njegove izvedbe i ponašanje ocjenjuju desetkama i stvaraju medijski pritisak da Modrić iduće sezone odjene dres s brojem 10!

Nogometni tradicionalisti znaju koliko u tom broju ima simbolike, broj 10 na leđima nose najbolji igrači (Pele, Maradona, Messi…) na svijetu. Modrića hvale trener, suigrači, novinari i najvažnije, navijači Real Madrida svaki su njegov potez počeli nagrađivati ovacijama.

Modrić igra u životnoj formi i pokazuje naznake da još više može napredovati u hijerahiji jedne od najboljih momčadi na svijetu. Kako sezona odmiče čak i nedodirljivi Ronaldo polako prihvaća Modrićev način igre! U momčadi Real Madrida postaje nepisano pravilo da loptu prije treba dodati Modriću nego nekom drugom slobodnom igraču. Kada Modrić ima loptu u nogama, svi igraju bolje.

Davor Šuker (Real Madrid), Zvonimir Boban (Milan) i Alen Bokšić (Marseille, Juventus) najzvučnija su hrvatska imena u klubovima zvučnih imena. Iznjedrio je hrvatski nogomet još nekoliko sjajnih igrača (Jarni/Real Madrid, Juventus, Tudor/Juventus…), koji su igrali vrhunski nogomet u najboljim svjetskim klubovima. Jedan je ipak bio dimenzija više..

Robert Prosinečki jedini je hrvatski nogometaš koji je igrao za Real Madrid i Barcelonu! Prosinečki je ujedno jedini hrvatski nogometaš, koji je bio stožerni igrač jedne momčadi (C. zvezda) koja je osvojila Kup prvaka, preteču današnje Lige prvaka. Početkom devedesetih Prosinečki je iz Crvene zvezde u Real Madrid otišao kao najbolji vezni igrač na svijetu, vjerojatno bi u to doba bio najbolji igrač na svijetu da Maradona još uvijek nije igrao.

U izboru za najboljeg hrvatskog igrača svih vremena Prosinečkom su odredili mjesto daleko iza Šukera, Bobana, Vukasa…. Luka Modrić dijeli sličnu sudbinu u različitim izborima iako se po talentu ne može uspoređivati s Prosinečkim, koji je svojedobno proglašen najboljim mladim igračem na svijetu. Modrić je drugačiji tip igrača i sličan genotip. Poput Prosinečkog nekada, Modrić nema karizmu adekvatnu nogometnom umijeću da bi stekao svjetsku slavu.

Luka Modrić trenutačno je jedan od najboljih veznih igrača na svijetu! Na njegovoj poziciji jedino nevjerojatni Yaya Toure (Man. City) može igrati bolji, ali  drugačiji nogomet.

Unatoč tome Modrića u izborima najboljih nema ni blizu najboljih.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.