LaLiga zbog Superlige izbacila Real Madrid i Barcelonu iz pregovora o tv-pravima

Četvrtak, 09. veljače 2023. 16:02 Napisao/la  SC
Javier Tebas
Javier Tebas

Real Madrid i Barcelona neće imati pravo glasa u raspravi o prodaji TV prava na utakmice LaLige, tako je odlučio predsjednik La Lige Javier Tebas zbog aktivne uloge dvaju vodećih španjolskih klubova u osnivanju Superlige.

- Projekt Superlige napreduje dosta dobro. To će biti otvoreno natjecanje koje će biti mnogo atraktivnije za klubove koji će se mnogo više pitati, kazao je ovih dana predsjednik Barcelone Joan Laporta.

Engleski mediji donose informaciju da su Real Madrid, Barcelona i Juventus kontaktirali više od 50 klubova kako bi pokrenuli  proces kreiranja natjecanja koje bi zamijenilo UEFA Ligu prvaka.

U međuvremenu Europski sud mora donijeti presudu u žalbi spomenutih klubova, koji traže da im se prizna autonomno pravo na osnivanje nove lige u skladu s postojećim tržižnim pravilima u Europskoj uniji.

Kao što je poznato, UEFA sedamdesetak godina ima monopol na sva europska natjecanja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.