KUP KRALJA

Real Madrid nadigrao Barcelonu na Camp Nou

Utorak, 26. veljače 2013. 23:04 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja: Barcelona - Real Madrid 1:3.  Luka Modrić nije igrao

 

 

Uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja

BARCELONA - REAL MADRID 1:3

Stadion Camp Nou. Gledatelja: 90.000

Sudac: Undiano Mallenco

Strijelci: 0:1 Cristiano Ronaldo (12'-11m), 0:2 Cristiano Ronaldo (57'), 0:3 Varane (68'), 1:3 Alba (89')

Žuti kartoni: Pique, Puyol (Barcelona), Arbeloa (Real Madrid)

BARCELONA: Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Alba; Busquets, Xavi (73' Thiago Alcantara), Fábregas (59' Villa), Pedro (71' Tello), Iniesta, Messi

REAL MADRID: Diego; Arbeloa, Ramos, Varane, Coentrao; Xabi (84' Essien), Khedira; Di María, Özil (78' Pepe), Cristiano, Higuaín (71' Callejon)

 Potpuno nemoćna i bezidejna bila je Barcelona u petom El Clasicu sezone. Pred 90.000 navijača na njihovom ih je Camp Nou ponizio madridski Real s 1:3. U sastavu iz Madrida nije bilo Luke Modrića, a glavnu ulogu u ovome susretu opet je imao dvostruki strijelac Cristiano Ronaldo.

Iako je utakmicu šansom u drugoj minuti otvorila Barcelona, Real je dominirao ovim susretom pa Sir Alex Ferguson, koji je utakmicu gledao s tribina, u Manchester nije otišao mirno spavati uoči uzvrata osmine finala Lige prvaka. U spomenutoj drugoj minuti Pedro je vukao loptu po desnoj strani, lopta je došla do Messija, koji puca desnom nogom s desne strane, gotovo iz mrtvog kuta, no lopta prolazi tik uz dalju stativu Diega Lopeza.

U 12. minuti Ronaldo je sjajno istrčao kontranapad, pošao Piquea koji ga je klizećim startom oborio u kaznenom prostoru. Portugalac sam realizira kazneni udarac za 0:1 i šestu utakmicu zaredom postiže pogodak na Camp Nou. Barcelona je bila posve bezopasna, tek je u dva navrata tijekom prvoga dijela tražila kaznene udarce od jednog od najboljih svjetskih sudaca Mallenca. Do poluvremena sve je bilo u znaku Cristiana Ronalda, no Real je vodio samo sa 1:0.

Konačno je Barcelona zaprijetila u 52. minuti. Udarce Fabregasa i Xavija izblokirala je obrana gostiju, a odbijenu loptu silovito je opalio Busquets, ali Lopez brani. I onda u 58. minuti Real i Ronaldo udvostručuju učinak. Khedira je sjajnom dubinskom loptom izbacio Di Mariju koji vara Puyola i puca, Pinto je obranio, a Ronaldo odbijenu loptu rutinski pospremio u mrežu.

Tada su  Barceloni bila potrebna tri gola za finale. Deset minuta kasnije potpuni potop domaćih nada, tika-taka je stao, a treći pogodak u 68. minuti postigao je Varane. Ozil je izborio korner nakon kojeg Varane glavom postiže drugi gol u dvije utakmice protiv Barcelone za ogromnih 0:3.

Minutu prije kraja Jordi Alba na asistenciju Andresa Inieste tek je smanjio poraz, ali je ostao gorak okus razočaranja ogromne većine 90.000 gledatelja.

Barca prigodu za iskupljenje protiv vječitog rivala ima već u subotu u 16 sati kada se El Clasico seli na Santiago Bernabeu i igra se za bodove.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.