KRITIKE NE PRESTAJU Ivan Rakitić nije sposoban diktirati igru Barcelone

Petak, 20. prosinca 2019. 10:19 Napisao/la  SC

Nije mi jasno kako itko može misliti da će Rakitić dobro odigrati ulogu ključnog veznog igrača, kada ne može dodati loptu dalje od pet metara, rekao je Julien Laurens za ESPN

Ivan Rakitić (Barcelona)
Ivan Rakitić (Barcelona)

Iako su prošla dva dana napadi i kritike na račun El Clasica i igre Barcelone ne prestaju.

Svi su suglasni da je sudac Hernandez taj koji je još jednom spasio Barcu ne dosudivši dva kaznena udarca na Varaneu, jedan nakon prekršaja Lengleta, a drugi nakon prekršaja Ivan Rakitića.

Los Blancos poručuju kako VAR nikad ne ide njima u prilog, već da je samo tu da presudi o njihovim golovima.

Real Madrid poslat će pritužbu španjolskoj federaciji, ali nemaju vjere da će ono što oni smatraju trendom ubrzo završiti.

Kritike na račun igre Barcelone sve su glasnije, a na udaru se našao posebno Ivan Rakitić.

Rakitić se vratio u prvi sastav zahvaljujući ozljedi Mela, odigrao nekoliko dobrih utakmica, ali je u El Clasicu bio jedan od najlošijih igrača.

De Jong, Rakitić i Roberto u sredini terena nisu znali kako riješiti problem raspoložene trojke Reala Kroosa, Casemira i Feda Valeverdea.

Francuski nogometni analitičar Julien Laurens a ESPN-u je bio vrlo oštar prema hrvatskom igraču.

- Nije mi jasno kako itko može misliti da će Rakitić dobro odigrati ulogu ključnog veznog igrača, poveznice između obrane i sredine terena, kada ne može dodati loptu dalje od pet metara? Ako je Barcelona pod izgubljenim Ernestom Valverdeom do tada i imala neki plan, on je nestao jer Rakitić jednostavno nije sposoban diktirati igru Barcelone, posebno protiv tako agresivnih suparnika kao što je Fede Valverde. Barcelona je s njim osuđena na propast, mišljenja je Laurens.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.