KRALJEVSKI KUP

Real stekao dva gola prednosti protiv Valencije

Srijeda, 16. siječnja 2013. 00:09 Napisao/la  SC

Prva utakmica 1/4 finala Kraljevskog kupa: Real Madrid - Valencia 2:0. Luka Modrić odigrao sat vremena

U prvoj utakmici ¼ finala Kraljevskog kupa nogometaši Real Madrida pobijedili su Valenciju rezultatom 2:0 i stekli prednost pred uzvrat koji za Madriđane neće biti puko odrađivanje posla budući da je Valencia pokazala mnogo više nego što sugerira rezultat.

 

U prvom poluvremenu igrala se ravnopravna utakmica tijekom koje je momčad Valencije ostvarila nešto bolji protok i veći posjed lopte, što postaje uobičajeno za sve protivnike Real Madrida u posljednje vrijeme. Real Madrid igrao je u neobičnom sastavu, s Ozilom, Modrićem, Xabi Alonsom i Khedirom u središnjem rombu. Pričuvni stoperski par Carvalho-Albiol često je bio pod pritiskom pokretljive napadačke igre Valencije.

 

Modrić je stajao najbliže napadačima Benzemi i Ronaldu, što nije prirodna pozicija hrvatskog reprezentativca. U 9. minuti Modrić nije iskoristio najbolju priliku domaćina: Benzema je odigrao povratnu loptu, Modrić je ušao u kazneni prostor po sredini i onda lijevom nogom poslao loptu pokraj lijeve vratnice.

 

U 17. minuti Jonas je udarcem glavom pogodio Casilasa, da bi isti igrač u 36. minuti propustio najbolju priliku gostiju u prvom dijelu. Točnije, plasirani udarac s 13 metara munjevitom reakcijom obranio je Casillas. Kazna je uslijedila u kontranapadu.

 

U 37. minuti Essien i Khedira pripremili su Benzemi izravni susreta s vratarom Guaitom, koji nije imao šanse kada se napadač Real Madrida na kraju brzog kontranapad našao sam pred njim – 1:0.

 

Većim dijelom drugog dijela igrala se ista utakmica. Valencia je zadržala odlučan stav i ostavila nešto bolji dojam dok Jonas u 67. minuti nije promašio nemoguće. Piatti je izbacio Soldana na desnoj strani kaznenog prostora, prizemni udarac Cacillas je opet sjajno obranio, lopta se odbila Jonasu koju s 10 metara ne pogađa prazna vrata. I opet je nakon Jonasova promašaja uslijedila kazna.

 

U 73. minuti Coentrao je prošao lijevim bokom, ubacio prizemnu loptu na koju je skrenuo vratar Guaita, lopta se od uklizalog Guardada odbila u Higuainovu ruku i završila u mreži – 2:0.

 

Od toga se trenutka Real Madrid napokon razmahao, a Ronaldo nije iskoristio dvije izvanredne prilike. Točnije, vratar Guatia dvaput je fenomenalno reagirao kada je ispred njega stajao samo Ronaldo, pa se rezultat više nije mijenjao uoči uzvrata za sedam dana.

 

 Luka Modrić izašao je iz igre u 62. minuti nakon još jedne blijede partije.

 

 

REAL MADRID: Casillas, Essien, Albiol, Carvalho, Marcelo (46 Coentrao), Xabi Alonso, Khedira, Özil, Modrić (62 Di Maria), Ronaldo, Benzema (69 Higuain)

 

 

VALENCIA: Guaita, Joao Pereira, Rami, Víctor Ruiz (75 Ricardo Costa), Guardado, Tino Costa (79 Gago), Parejo, Banega (84 Valdez), Jonas, Piatti, Soldado

 

Kraljevski kup, ¼ finala: Real Madrid – Valencia 2:0 (Benzema 37, Guardado 73-ag)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.