KLADIONIČARSKA AFERA

Valencia prevarom ušla u Ligu prvaka?

Utorak, 04. lipnja 2019. 10:54 Napisao/la  SC

 Utakmica Valladolid - Valencia namještena?

Borja Fernandes optužena da je namjestio utakmicu na svom oproštaju
Borja Fernandes optužena da je namjestio utakmicu na svom oproštaju

Velika kladioničarska afera potresa španjolski nogomet!

Španjolski list El Mundo objavio je transkript razgovora koji upućuje da je utakmica zadnjeg kola između Valladolida i Valencije namještena.

Policija je snimila razgovor o rezultatu  (Valencia pobijedila 2:0) koji je odredio sudionika Lige prvaka.

Valencia je zahvaljujući pobjedi zauzela četvrto mjesto na ljestvici i stekla realnu mogućnost da samo ulaskom u skupinu Lige prvaka zaradi više od 15 mil. eura!

Snimka razgovora Carlosa Arande i za sada nepoznatog "prijatelja" jasno ukazuje da je bivši igrač Real Madrida i mnoštva drugih klubova objašnjavao "prijatelju" s druge strane mobitela da ne mora brinuti o ishodu utakmice:

- Prijatelju, Valencia pobjeđuje prvo i drugo poluvrijeme! Umiješano je najmanje sedam igrača!, tvrdio je Aranda.

Čini se da je Aranda samo jedan od poznatih članova zločinačke organizacije, policija sumnja da je Aranda zajedno s bivšim igračem Real Madrida Raulom Bravom umiješan  u takozvanu "Operaciju Oikos", što je kodni naziv najnovije afere u španjolskom nogometu.

Policijska istraga trajala je šest mjeseci tijekom kojih su snimljeni brojni razgovori osumnjičenih:

- Uplati 10 tisuća eura i dobit ćeš 20 tisuća, uvjeravao je Aranda "prijatelja" da je utakmica Valladolid - Valencia sigurni dobitak na kladionicama.

I bio je!

Valencia je pobijedila u prvom i drugom poluvremenu pogocima Solera (36) i Rodriga (52)!

Policija je u posjedu kladioničarskih listića Carlosa Arande i Raula Brava, koji su se kladili na pobjedu Valencije u prvom i drugom poluvremenu.

Pouzdani suradnik u svlačionici Valladolida bio je kapetan Borja Fernandez, koji se prema policijskim nalazima nekoliko dana prije utakmice sreo s Bravom kako bi dogovorio detalje namještanja i dogovorio podjelu plijena.

Nakon toga da se našao sa suigračima Valladolida u kući jednog od njih.

Fernandez je policiji objasnio da se sastao sa suigračima da bi organizirao roštilj kako bi proslavili njegov oproštaj od igrače karijere, koji se dogodio nakon utakmice s Valencijom.

Sudeći prema policijskim dokazima, čini se da se Fernandes definitivno oprostio od karijere.

Policija je uhitila Brava, Arandu i Fernandeza, koji su pušteni su da se brane sa slobode nakon što su platili jamčevinu.

Ako se dokaže da je utakmica bila namještena, predviđene zatvorske kazne kreću se u rasponu od šest meseci do četiri godine, najviša novčana kazna iznosi čak 5,5 mil. eura.

Klubovima slijede kazne koje prvo određuje španjolski savez, a onda UEFA!

Nije baš sigurno da će Valencia iduće sezone igrati Ligu prvaka.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.