JULEN LOPETEGUI Izbornik španjolske reprezentacije postao trener Real Madrida

Utorak, 12. lipnja 2018. 18:42 Napisao/la  SC

Koliko je dobro među reprezentativcima odjeknula vijest da je Lopetegui postao trener Real Madrida moći će se naslutiti u petak, kada Španjolska igra protiv Portugala

Julen Lopetegui
Julen Lopetegui

 

Julen Lopetegui novi je trener Real Madrida.

Vijest je iznenađenje, ni mediji poslovično skloni Real Madridu nisu izbornika španjolske reprezentacije svrstavali u red ozbiljnih kandidata za klupu madridskog velikana.

Razlog je upravo taj što se Lopetegui doimao kao dugoročno rješenje na klupi reprezentacije, Španjolska je pod njegovim vodstvom opet počela igrati nogomet zbog kojega slovi ponajboljom reprezentacijom na svijetu.

Dok su se mediji bavili Mauriciom Pochettinom i ostalim zvučnim imenima, predsjednik Real Madrida Florentino Perez uspio je s Lopeteguijem dogovoriti trogodišnju suradnju ne mareći pri tome za interese španjolskog saveza.

Koliko je dobro među reprezentativcima odjeknula vijest da je Lopetegui postao trener Real Madrida moći će se naslutiti u petak, kada Španjolska igra protiv Portugala.

Inače, Lopetegui je bio vratar koji je igrao za Real Madrid i Barcelonu.

Nije se 51-godišnji Bask baš naigrao u Madridu (1 nastup) i Barceloni (5 nastupa), ali dobro poznaje mentalitet velikih klubova.

Kao trener već je radio u Real Madridu, ali s B momčadi.

Kao trener Porta nije se baš proslavio, najveće uspjehe ostvario je na klupi mladih španjolskih uzrasta, europski prvak postao je sa U-19 i U-20 selekcijama.

Od 2016. godine postao je izbornik A reprezentacije koja zahvaljujući njemu slovi jednim od favorita SP-a u Rusiji.

Barem je slovila dok španjolski igrači u Rusiji nisu saznali da ih vodi bivši izbornik.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.