Josep Maria Bartomeu ne želi podnijeti ostavku, Leo Messi privremeno zaustavio sukobe

Nedjelja, 23. veljače 2020. 15:58 Napisao/la  SC
Bartomeu i Messi
Bartomeu i Messi

Josep Maria Bartomeu slušao je gomoglasne zvižduke tijekom utakmice Barcelone i Eibara (5:0), kriza u klubu eskalirala je reakcijom navijača.

Navijači su reagirali nakon skandaloznih optužbi da je čelništvo kluba angažiralo piar-agenciju kako bi na društvenim mrežama diskreditirali protivnike.

Dopredsjednici Emili Rousaud i Jordi Cardoner tvrde da ništa nisu znali, zatražili su da Bartomeu odmah podnese ostavku.

Rousaud je najavio kandidaturu za novog predsjednika, Cardoner bi postao predsjednik Barcelone ako Bartomeu podnese ostavku.

Bartomeu nema namjeru podnijeti ostavku godinu i pol dana prije isteka mandata.

Predsjednik Barcelone morao je ući u kompromise da bi sačuvao mjesto, prvi je ostavku najavio dopredsjednik Enrique Tombas koji je zadužen za financije.

Da bi zadržao Tombasa, Bartomeu je morao žrtvovati Jaumea Masferrera, koji je bio izravno odgovoran za skandal na društvenim medijima.

U međuvremenu je otvorena istraga zbog sumnje u utajivanje poreza oko potpisivanja Neymara.

Sve se to događalu u tjednu koji je završio s četirima pogocima Lea Messija protiv Eibara, Barcelona je opet prva zahvaljujući porazu Real Madrida.

Zbog Messija su opet svi zašutjeli, barem privremeno.

Barcelona uskoro igra protiv Napolija u Ligi prvaka i Real Madrida u Clasicu.

Bartomeu je u stanju pripravnosti u slučaju da Messi ne bude raspoložen za igru.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.