KRIZA U REAL MADRIDU

Mourinhu jedino preostaje pobijediti Fergusona

Nedjelja, 23. prosinca 2012. 10:19 Napisao  I. V.

 Vjerojatno najbolji trener svih vremena odlučuje o sudbini trenera koji neće postati najbolji ako dobije otkaz u Real Madridu

Jose Mourinho proživljava najteže dane od kada je postao Special One u očima većine nogometnih stručnjaka. Trener koji je titule nacionalnih prvaka osvojio u četiri "Lige petice" (Portugal, Engleska, Italija, Španjolska) i koji je europski prvak dvaput postao kao trener Porta i Intera, na klupi Real Madrida prvi put od kada je na vrhuncu karijere nalazi se blizu otkaza. Zapravo, kada bi se uvažili rezultati u prvenstvu i očajna igra jedne od najboljih momčadi na svijetu, Mourinho je već trebao dobiti otkaz.

 

- Ne bojim se za svoj posao. Svjestan sam da se u nogometu ne pamte naslovi i minuli rad, rekao je Mourinho nakon poraza (2:3) od Malage u kojemu je momčad Real Madrida još jednom pokazala da više nije momčad. A to Mourinhovoj sujeti više smeta od poraza.

 

Na Santiago Bernabeu više se ne može govoriti o krizi rezultata, u igri je uočljiv defetistički pristup glavnih igrača koji više ne slijede trenera. Iker Casillas na klupi nakon deset godina ukazuje da Mourinho gubi oslonce u momčadi. Treneri se u pravilu teško odlučuju mijenjati standardne vratare, a ako je vratar povrh toga kapetan i klupska ikona kao Casillas, onda je jasno koliko je Mourinho očajan.

 

 

- Adan je bolji, objasnio je Mourinho zašto je Casillas sjedio na klupi.

Nikoga nije uvjerio da zna što govori!

Pustimo riječi, važna su djela. Barcelona je nakon 17 kola otišla na čak 16 bodova, titula nacionalnog prvaka odavno je izgubljena. Real Madrid igra slabo i samo još Liga prvaka može iz momčadi izvući natjecateljski potencijal. Mourinhov ugled "najboljeg među najboljima" jedino spašava 10. klupska titula europskog prvaka, a prva prepreka na putu do europske titule je Manchester United.

 

Sir Alex Ferguson protiv Josea Mourinha! Ždrijeb Lige prvaka odlučio je da vjerojatno najbolji trener svih vremena odlučuje o sudbini trenera koji neće postati najbolji ako dobije otkaz u Real Madridu.

Tablice omogućuje Sofascore