POČETAK KRAJA

Mourinho autor najslabijeg starta Reala u pet godina

Ponedjeljak, 17. prosinca 2012. 12:06 Napisao/la  SC

Kraljevi ove sezone nakon samo 16 utakmica imaju izgubljen bod više nego cijele prošle sezone

Pogodak Albina u 88. minuti nedjeljnog dvoboja na Bernabeu u kojem je Real izgubio dva, a Espanyol osvojio jedan veliki bod označio je po svemu sudeći početak kraja Josea Mourinha na klupi madridskog kluba. Portugalski "prevoditelj" više ni po čemu nije "Special One" i nikoga više ne može uvjeriti da je pred Realom dobra sezona. Čak i ako se Madrižanima u četvrtak osmjehne Fortuna i dodijeli im lagan ždrijeb u Ligi prvaka, čak i ako osvoje novi naslov europskih prvaka. Iako iskreno ne vidi se način kako bi se to čudo moglo dogoditi.

A ne tako davno, krajem prošle sezone, bio je hvaljen i slavljen. Tijekom 38 kola izgubio je samo 14 bodova i s osvojenih 100 bodova suvereno osvojio Primeru. Danas nakon remija protiv slabašnog Espanyola, nakon samo 16 utakmica ima izgubljen bod više nego cijele prošle sezone, a još su pred Realom 22 utakmice. Pred Realom, a ne pred Mourinhom jer je i predsjedniku Perezu jasno da više nema "čarolije" između Moua i "los galacticosa" koji ni po čemu prikazanom ove sezone ne zaslužuju nositi nadimak "vanzemaljci.".

BROJKE
15 bodova izgubio je Real ove sezone
8 bodova kraljevi su izgubili lani u isto vrijeme
100 bodova je lani osvojio Real
99 bodova može osvojiti ove sezone ako pobijedi sve utakmice do kraja
13 bodova za zaostaje za Barcom
46 bodova osvojila je Barca od mogućih 48

Trinaest bodova je prevelika prednost i osvajanje Lige za nas je sada nemoguća misija, ali moramo razmišljati o tome da svaku narednu utakmicu odigramo na najbolji mogući način. Više nas ne brine hoćemo li završiti kao prvi, drugi ili treći. Važno nam je da sezonu završimo jači,  rekao je Mourinho nakon boda protiv Espanyola i priznao da je ovo za njega jedna posve nova situacija

- Ja nikada još nisam bio u ovakvoj situaciji da izgubim toliko mnogo bodova Namjeravamo završiti sezonu na najbolji mogući način. Borit ćemo se za sve naslove iako sam svjestan da je Liga za nas gotovo izgubljena, ali mi smo Real i ne smijemo odustajati, rekao je Mourinho niti sam ne vjerujući u ono što govori.

Mourinho: Modrića sam zamijenio iz strateških razloga
Osvrnuo se Portugalac i na najskuplju ovosezonsku akviziciju i svog neospornog ljubimca Luku Modrića kojega je prema vlastitom priznanju teška srca ostavio u svlačionici na poluvremenu.
- Luka je odigrao dvije utakmice u tri dana Bilo mi je teško izvaditi ga iz igre na poluuvremenu ali zaslužio je odmor. Izvadio sam ga iz strateških razloga, jer sam vjerovao da će Di Maria djelovati ofenzivnije, kao što se na kraju i dogodilo, ali me boljela činjenica da sam morao izvaditi Luku - "naricao" je Special One.

 Naravno, čovjek sa tolikim egom nije mogao drugo nego pokušati se "posuti pepelom".

- Svatko je odgovoran sam za sebe. Profesionalna vještina i individualna ambicija trebali bi podići razinu naše igre. Nisam sretan, ne uživam, izgubili smo previše bodova i daleko smo od ciljeva koje smo imali, ali srećom da imamo i druge ciljeve. Real Madrid već samim svojim imenom te obvezuje da se boriš za svaku pobjedu, Imaš se zbog čega podići bez jeftinog filozofiranja o tome kako svi žele samo najbolje za sebe i za svoj klub. - zaključio je "filozofski" Mourinho koji je na skoro svim razinama u Madridu postao prdmet sprdnje i zafrkancije.

Ovaj najgori početak ligaškog nadmetanja od njegova dolaska mogao bi Portugalca stajati posla, no ne treba sumnjati da će Mourinho ubrzo pronaći angažman. Rafaelu Benitezu ne cvjeta cvijeće na klupi Chelseaja, a gazda Roman Abramovič i Special One vole se javno. Ako se ode još samo malo u povijest u sezoni 2008./2009. Realove brojke bile su još gore. Tada je momčad vodio Juande Ramos i nakon 16. kola imali su 29 bodova i bili su na petom mjestu. U sezoni 2009./2010. sa 38 bodova Real je bio drugi, a u 2010./2011. imao je osvojen 41 bod i također drugi. Prošle sezone Real je skupio 40 bodova i bio vodeći nakon 16. kola a sada ih ima 33 i na trećoj je poziciji i kada bi do kraja pobijedio u svih 22 utakmice stigao bi do brojke od 99 bodova što je bod manje od lanjskog rekorda. U to nitko baš ne vjeruje, pa čak niti "ego manijak" Mourinho.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.