Javier Tebas tvrdi da je predsjednik Real Madrida krivac što je Leo Messi otišao

Utorak, 05. listopada 2021. 15:56 Napisao/la  SC
Javier Tebas
Javier Tebas

Joan Laporta nekoliko je puta naglasio da Barcelona nije mogla zadržati Lea Messija zbog rigoroznih financijskih pravila LaLige, predsjednik Barcelone nekoliko je puta neizravno optužio vodstvo LaLige zbog nefleksibilnosti u slučaju najboljega igrača na svijetu.

Zbog strukture dugova katalunjski klub ima limite u visinama plaća, Barcelona nije smjela potpisati novi ugovor s Messijem, koji je otišao u PSG.

Za navijače Barcelone najveći krivac za Messijev odlazak postao je predsjednik LaLige Javier Tebas.

Međutim, Tebas tvrdi suprotno!

Da je Barcelona prodala tv-prava na 50 godina, mogla je dobiti potreban novac za ugovor s Messijem:

- Večerao sam s Laportom u njegovoj kući, htio je potpisati ugovor s CVC-om. Na kraju ga je Florentino Perez nagovorio da to ne uradi. Laporta me požurivao da potpiše ugovor, jer je Messi bio sve nervozniji zbog toga što nije potpisao novi ugovor. Onda mi je Laporta rekao da ne može prodati klub tako lako, ali siguran sam da Perez stoji iza svega toga. Da je Barcelona potpisala s CVC-om, dobila bi novac potreban za Messijevu plaću, ali se to nije dogodilo. Čak i da nisu potpisali s CVC-om, Messi je mogao ostati da Barcelona nije dovela igrače poput Depayja i Aguera, rekao je Tebas.

Real Madrid, Barcelona, Athletic i još jedan neidentificirani klub nisu htjeli (su)potpisati sporazum LaLige s investicijskim fondom CVC, za 2,1 milijarde dolara LaLiga prodala je 10 posto tv-prava CVC-u za idućih pedeset godina.

Četiri kluba time su zadržala pravo da sami prodaju svoja tv-prava, ali neće sudjelovati u podjeli 2,1 milijarde dolara.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.