Ivan Rakitić na korak do Barcelone, njemački Bild tvrdi da je ugovor već potpisan

Petak, 06. lipnja 2014. 20:28 Napisao/la  SC

Iz kampa hrvatske reprezentacije u Brazilu Rakitić je putem glasnogovornika Hrvatskog nogometnog saveza Tomislava Packa zamolio novinare da ga ne kontaktiraju u vezi transfera.

Barcelona je dovela hrvatskog reperezntativca Ivana Rakitića, ako je vjerovati napisima njemačkog lista Bild. Prenjeli su to i svi španjolski mediji, a transfer iz Seville u pravcu Katalonije težak je oko dvadeset milijuna eura. Rakitić bi u dresu španjolskog viceprvaka trebao zarađivati osam milijuna eura godišnje, a na stolu njegovog brata i menadžera Dejana nalazile su se još ponude madridskih klubova Reala i Atletica. Rakitić se, kako se čini, odlučio zaigrati za Barcelonu.

Iz kampa hrvatske reprezentacije u Brazilu Rakitić je putem glasnogovornika Hrvatskog nogometnog saveza Tomislava Packa zamolio novinare da ga ne kontaktiraju u vezi transfera u Barcelonu budući da se želi posvetiti isključivo nastupima reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje počinje za šest dana. 

Vjerodostojnost transfera potvrđuju izjave Rakitićevog oca Luke koji je potvrdio da je Ivan izabrao Barcelonu, a sve je za Media servis komentirao i poznati hrvatski nogometni menadžer Marko Naletilić:

- Rakitićev transfer u Barcelonu velika je stvar za hrvatski nogomet. Dvadeset milijuna eura realna je vrijednost transfera, a Barcelona dobro zna zašto joj Rakitić treba. Poznato je da katalonski klub ne troši bezazleno, a spremni su izdvojiti adekvatnu količinu novca za najboljeg pojedinca u redovima Seville protekle sezone, igrača koji je uvršten u najbolju momčad Europske lige i jednu od glavnih karika naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. 

Očekuje se da Ivan Rakitić u Barceloni bude zamjena za Cesca Fabregasa, novog igrača londonskog Chelseaja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.