Ivan Rakitić može postati prvi hrvatski igrač koji je osvojio Europsku ligu

Petak, 02. svibnja 2014. 11:34 Napisao/la  SC

Moram biti iskren i reći da smo nakon 3:0 pomislili da ćemo ispasti, ali borili smo se do kraja i nagrađeni smo zbog toga, kaže Rakitić nakon utakmice protiv Valencije

Ivan Rakitić ima priliku osvojiti europsku titulu, Sevilla u finalu Europske lige 14. svibnja igra protiv Benfice u Torinu. Pogotkom Mbie u 94. Minuti utakmice na Mestalli, Sevilla je ostvarila poraz (1:3) jednak pobjedi. Zahvaljujući pogotku u gostima u ukupnom zbiru (3:3) Sevilla je na dramatičan način ostvarila povijesni rezultat:

- Moram biti iskren i reći da smo nakon 3:0 pomislili da ćemo ispasti, ali borili smo se do kraja i nagrađeni smo zbog toga. Nitko od nas ne može riječima opisati što se dogodilo, ovo je predivno. Zaslužili su ovo i naši navijači, poručio je Rakitić nakon drame u Valenciji.

Protivnik Seville je Benfica! Momčad koja dvaput uzastopno igra finale Europske lige i koja eliminira Juventus zaslužuje veliki respekt, ali u jednoj utakmici sve je moguće:

- Nemamo potrebe već sad razmišljati o Benfici, uživamo u ovom trenutku, no sad kad smo došli ovdje, želimo i osvojiti Europsku ligu, kaže Rakitić.

Ivan Rakitić može postati prvi hrvatski igrač koji je osvojio Europsku ligu. Darijo Srna kao kapetan Šahtara osvojio je zadnji trofej pobjednika Kupa UEFA, od sezone 2009/10 umjesto Kupa UEFA igra se modificirana Europska liga. Dvostruki pobjednik Europske lige je Atletico Madrid (2010./2012.), naslove su osvojili Porto (2011) i Chelsea (2013).

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.