I konje ubijaju, zar ne: Fizički potrošeni Cristiano Ronaldo prolazi sličan put kao Leo Messi

Ponedjeljak, 25. kolovoza 2014. 11:15 Napisao/la  I. V.

U klubu šute iako je vidljivo da Ronaldo nema ni brzine, ni snage u duelima. Messi je duže razdoblje bio izvan forme, naizgled nezainteresiran i potpuno fizički nemoćan

Cristiano Ronaldo drugu je utakmicu zaredom izašao iz igre zbog fizičke iscrpljenosti, nastavljaju se problemi s fizičkom spremom ponajboljega napadača današnjice. U isto vrijeme Leo Messi u utakmici protiv Elchea nakon dužega razdoblja počeo je pokazivati nogometne znakove najboljega igrača na svijetu. Messi je duže razdoblje bio izvan forme, naizgled nezainteresiran i potpuno fizički nemoćan. Messijevi problemi počeli su prije više od godinu dana, kada je završnicu sezone igrao ozlijeđen. U utakmicama Lige prvaka praktično je hodao terenom. Prošle sezone Messi se pokušavao vratiti u formu, ali nije uspio. Zaključno sa SP-u u Brazilu, Messi je cijelu prošlu sezonu plaćao danak iscpljenosti nakon što je praktično šest sezona bez stanke igrao na najvišoj razini. U Madridu se pribojavaju da bi se isto moglo dogodili Ronaldu:

- Njegovo fizičko stanje je jako dobro, ali priprema nije bila za novu sezonu jer dugo nije trenirao u predsezoni. Trebao bi stati tri sedmice i poraditi na svojoj fizičkoj spremi. Cristiano mora napuniti svoje baterije treninzima. On već dugo živi na rezervama fizičke snage i one su sada iskorištene. Sada treba poraditi na povratku snage kako bi mogao igrati utakmice na pravi način. Došao je idealan trenutak za to, rekao je Jose Luis San Martin, bivši fizioterapuet madridskog kluba.

U klubu šute iako je vidljivo da Ronaldo nema ni brzine, ni snage u duelima. Ronaldo je tip igrača koji svoju reputaciju gradi na iznimnim fizičkim predispozicijama, najmanja tjelesna poteškoća narušava balans. Činjenica je da Ronaldo prolazi sličan put kao Messi: krajem prošle sezone igrao je u finalu Lige prvaka i na Svjetskom prvenstvu nedovoljno zaliječen, na početku ove sezone ne izgleda dobro iako je u UEFA Superkupu zabio dva pogotka. Nakon toga više nije mogao izdržati 90 minuta ni jedne utakmice.

Moderni nogomet sve više postaje analogija kultnog filma: I konje ubijaju, zar ne? Film je snimljen prema romanu Horacea McCoya, koji opisuje tridesete godine prošlog stoljeća, kad su plesni maratoni bili iznimno popularan način zarade. Danas su najunosniji način zarade nogometni maratoni.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.