×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Guardiola napušta Barcelonu na kraju sezone i odlazi u Inter?

Subota, 18. veljače 2012. 17:46 Napisao/la 

Pep Guardiola još uvijek nije produžio ugovor s Barcom. Pitanje je i hoće li. Špekulira se o njegovom odlasku u Inter.

Tema konferencije za novinare trebala je biti nedjeljna utakmica između Barcelone i Valencije. Na kraju, priča je otišla u sasvim drugom smjeru. Priča o Pepu Guardioli i isteku ugovora. Hoće li i kada Pep produžiti ugovor s Barcelonom. Za sada, vrata ostaju otvorena. Pitanje je samo u kojem će smjeru 41- godišnji trener...

- Ne, nisam još odlučio. Rekao sam i ponovit ću, to je isključivo moja osobna odluka, koja nema veze s klubom. Ja sam zahvalan vodstvu Barcelone što nije pred mene postavilo nikakav rok za odluku. - rekao je Guardiola i nastavio: - Ponovit ću i jedinu istinu; nigdje mi neće biti tako dobro kao ovdje, to mora svima biti jasno. Ovo je moj dom i ovdje se osjećam najbolje. Međutim, opet sve ovisi o meni. Ne mogu raditi i prilagoditi se zahtjevima kluba, ako smatram da u tom trenutku nisam na pravoj razini. Moram "osjetiti sebe samoga", bez toga je sve iluzorno.

Poprilično zagonetno. I znakovito. Jer, Pep niti jednog trenutka nije u eter gurnuo objavu "ostajem sigurno", umjesto toga izabrao je balansiranje na tankoj liniji između emocija i posla. Zamor materijala? Možda. Guardiola je trener Barce od 2008. godine, s "Blaugranom" je uzeo 13 od mogućih 16 trofeja! Fantastičan doseg, ali i limit kojeg će teško, ili nemoguće, ponoviti. Uostalom, Real Madrid i Mourihno su trenutno deset, dalekih deset bodova ispred Barce. Povratak na vrh kao nemoguća misija.

- U ovom trenutku ne možemo i ne smijemo razmišljati o tome kako ćemo uhvatiti Real. Jer, realno, njihova je prednost ogromna. Real je fantastična momčad, to sam govorio i kad smo mi bili dominantni. Teško, teško je očekivati da će prosuti toliku prednost. Mi idemo utakmicu po utakmicu, sada razmišljamo samo o sudaru s Valencijom, sve ostalo dolazi nakon toga. - priznao je Guardiola trenutnu dominaciju rivala iz Madrida.

Mediji su, kao i uvijek, pronašli dodatno "sočnu" priču. Koja ide otprilike ovako... Pep voli Italiju i talijanski nogomet, uostalom igrao je u Romi i Bresciji. U Bresciji mu je suigrač bio Roberto Baggio. Nadalje, u Interu je trenutno "opći cirkus" i Claudio Ranieri je već sada "bivši" na klupi "nerazzurra". A Guardiola je, zanimljivo, na susretu Lige prvaka s Bayer Leverkusenom nosio crno-plavi šal (boje Intera) i medijske špekulacije su krenule...

- Taj šal je dar od prijatelja. To je sve što imam za reći na tu temu. - rekao je Guardiola. No, Gianluca Vialli, stručni komentator Lige prvaka na Sky Italia, nije stao samo na "modnom dodatku".

- Vidjet ćete, iduće sezone Guardiola će trenirati Inter! A pomoćnik će mu biti Roberto Baggio! - zagrmio je Vialli. Zanimljiva priča. Istina? Istinu zna samo Guardiola. Koji, za sada, nije produžio ugovor s Barcom, a pitanje je i hoće li. Massimo Moratti, gazda Intera, ima noćne more otkako je izgubio Josea Mourinha. Može li Guardiola biti pravi "surogat" za povratak na vrh talijanskog nogometa? Priča je, definitivno, zanimljiva. Jako zanimljiva...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.