Gerardo Martino blizu klupe Barcelone, argentinski stručnjak uživa podršku Jorgea i Lea Messija

Ponedjeljak, 22. srpnja 2013. 09:34 Napisao/la  SC

Martino je veliki trener, sviđa mi se njegov način rada, izjavio je Leo Messi.  Treba naglasiti da je Martino bio i ostao nogometni idol Jorgea Messija, oca najboljeg nogometaša na svijetu

Barcelona je kandidate za nasljednika Tita Vilanove svela na trojicu imena: Gerardo Martino, Luis Enrique i Andre Villas-Boas. Međutim, najbliži klupi je kandidat čije se ime prvo pojavilo u medijima, Gerardo Martino je proglašen novim trenerom Barcelone istoga dana kada je obznanjeno da Vilanova više nije trener.

 

Martino ima jednu veliku prednost u odnosu na protukandidate, iza njega stoji Leo Messi. Obojica dolaze iz istoga grada, rođeni su u Rosariju, što je već prva preporuka:

 

- Martino je veliki trener, sviđa mi se njegov način rada, izjavio je Leo Messi prije nekoliko dana.

 

Treba naglasiti da je Martino bio i ostao nogometni idol Jorgea Messija, oca najboljeg nogometaša na svijetu.

 

- Mogu se poistovjetiti s nogometnim stilom koji protežira Barcelona, veliki sam štovatelj rada Pepa Guardiole. To je stil koji najviše volim, pas-igra je osnovni smisao nogometa, kazao je Martino.

 

Prema pisanju argentinskog tiska, predstavnici Barcelone Andoni Zubizarreta i Raul Sanllehí trebali bi se pojaviti na pregovorima u Buenos Airesu. Martino je trener Newell's Old Boysa s kojim je osvojio titulu prvaka,  a trenersku afirmaciju stekao je kao izbornik paragvajske reprezentacije

 

- Nisam iznenađen što Barca razmišlja o Martinu, mislim da bi on bio idealno rješenje, rekao je 35-godišnji Gabriel Heinze, stoper Newell's Old Boysa s dugogodišnjim stažom u europskim klubovima kao što su Real Madrid i Manchester United.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.