Gerard Pique pod istragom zbog sumnjivog ugovora sa španjolskim savezom

Petak, 31. svibnja 2024. 09:48 Napisao/la  SC

RFEF je ugovorom "pokušao jamčiti" isplatu 4 mil. eura godišnje provizije u korist Kosmosa, tvrte u vlasništvu Gerarda Piquea

Gerard Pique pod istragom zbog sumnjivog ugovora sa španjolskim savezom

Gerard Pique nalazi se pod istragom zbog mogućih nezakonitosti u ugovorima između španjolskog saveza (RFEF) i organizatora španjolskog Supercupa u Saudijskoj Arabiji.

Pique je bio posrednik u poslu, njegova provizija iznosila je 4 mil. eura.

Sudac koji istražuje sumnjive rabote bivšega predsjednik španjolskog saveza Luisa Rubialesa proširio je istragu na još nekoliko osoba među kojima je Pique najpoznatiji.

Rubiales je osumnjičen za korupciju i pranje novca pretežito u građevinskim pothvatima, a sumnjiv je i ugovor s tvrtkom Kosmos u vlasništvu bivšega igrača Barcelone.

Ugovor kojim je španjolski Supercup dodijeljen Saudijskoj Arabiji potpisan je 2019. godine između RFEF-a i saudijske tvrtke Sela, u u ugovoru se nalazi klauzula o "bonusu za uspjeh" u korist "treće strane", koju predstavlja tvrtku Kosmos.

RFEF je ugovorom "pokušao jamčiti" isplatu 4 mil. eura godišnje provizije u korist Kosmosa, "iako je tvrtka formalno bila komisionar Sela".

U vrijeme potpisivanja ugovora Piqué je još uvijek bio igrač Barcelone, koja je sudjelovala u Superkupu.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.