BRADARIĆ U MADRIDU

Najveća utakmica u mojoj karijeri!

Ponedjeljak, 17. veljače 2020. 17:03 Napisao/la  Toni Bilić

Celta Vigo remizirala s Real Madridom

Bradarić i Casemiro
Bradarić i Casemiro

Filip Bradarić u zimskom prijelaznom roku neočekivano je napustio Poljud, bivši igrač Hajduka, Rijeke i hrvatski reprezentativac otišao je u Celtu Vigo.

U španjolskog prvoligaša otišao je na posudbu kao igrač Cagliarija, u nedjelju je od prve minute u dresu Celte igrao protiv Real Madrida na legendarnom Santiagu Bernabeu.

- Iskreno ću vam priznati da je utakmica protiv Reala na Santiago Bernabeu bila najveća utakmica u mojoj karijeri! Nije bilo treme, bilo je samo one pozitivne treme. Neopisiv je osjećaj istrčati na legendarom stadionu, igrati protiv najzvučnijih i najskupljih zvijezda kraljevskog kluba. Na suprotnoj strani bile su svjetske nogometne veličine, Ramos, Modrić, Kross, Benzema..., govori Bradarić.

Zasluženo ste ostali neporaženi (2:2), sudjelovali se akciji kod prvog gola vaše momčadi?

- Mislim da smo zasluženo osvojili bod, odigrali smo odličnu utakmicu. Pobjeda u prošlom kolu na našem stadiona protiv Seville podigla nam je samopouzdanje. Gubili smo na toj utakmici s 0:1, uspjeli smo u završnici postići dva gola i doći do vrijedne pobjede. Trener Garcia uoči sraza na Bernabeu uvjerovao nas je možemo ostati neporaženi, što smo ostvarili. Imamo puno bolju momčad nego što to pokazuje tablica (17. mjesto, op. a.). Mnogi se čude da se nalazimo među momčadima koje se bore za ostanak u LaLigi. Pogodak? To uvježamo na treningu, uistinu je to bila odlična akcija, iz tri poteza smo stigli do vodećeg gola. Maestralno smo odigrali prvo poluvrijeme, u drugom smo malo pali, nije lako protiv Reala cijeli tijek susreta odigrati na visokoj razini.

Španjolski mediji su vas nahvalili, galicijski dnevnik Atlantico u naslovu je napisao: Bradarić je igrač s taktičkom pločom u glavi?

- Sve mi pohvale gode, iskreno priznajem. Isto tako mi gode pohvale trenera Garcije, stručnog stožera, čelnika kluba, suigrača i navijača. Malo ekipa neporažene napuste Bernabeu. Moje je da igram što mogu bolje, vjerujem da će tako i biti. Treba mi vremena da se priviknem na suigrače. Zadnji vezni? To mi mjesto najviše odgovara, na toj poziciji se najbolje snalazim. Nema vremena za slavlje, treba čvrsto ostati s obje noge na zemlji. Doveden sam da svojim iskustvom pomognem suigračima u borbi za prvoligaški ostanak. Nadam se da ću opravdati svoj dolazak.

Vjerujemo da ste se vidjeli s Lukom Modrićem?

- Vidio sam se sa Lukom prije i poslije utakmice, popričali smo, dao mi je nekoliko korisnih savjeta. Razmjenili smo dresove, čestitamo mi je na odličnoj igri. Ako budem ovako nastavio, nadam se da ću biti na popisu putnika za EURO 2020.

Bez Hajduka ne može završiti razgovor?

- Gledao sam utakmicu u Koprivnici. Krenuli su odlično, poveli, kontrolirali su situaciju na travnjaku. Jurićevo isključenje ih je poremetilo. Znate kako je kod nas, izgubite jednu utakmicu i odmah vas "popljuvaju" sa svih strana. Treba pustiti Tudora da u miru radi. Uveo je nekoliko novina koje do sada nitko od trenera nije uveo u HNL–u. Treba igračima i njemu mira kako bi ostvarili ono što se od njih očekuje.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.