Eric Abidal mora na transplantaciju jetre, Barcelona je svim srcem uz njega

Četvrtak, 15. ožujka 2012. 19:36 Napisao/la  T. Ć.

Nakon raka jetre, koji mu je uspješno operiran prije točno godinu dana, branič Barcelone sada mora na transplantanciju jetre

Eric Abidal, branič Barcelone, u idućim tjednima biti će podvrgnut transplantaciji jetre, priopćeno je na službenim stranicama kluba. Abidalu je prije točno godinu dana, 15. ožujka 2011. dijagnosticiran rak jetre, odmah je podvrgnut operaciji i nakon samo 47 dana vratio se na travnjak. Već 3. svibnja prošle godine Abidal je igrao polufinale Lige prvaka, a posebnu čast je doživio na Wembleyu, kada je Barca u finalu svladala Manchester United. Tada mu je Carles Puyol prepustio kapetansku traku i Francuz je prvi podigao u zrak pehar namijenjen pobjedniku Lige prvaka.

Sada Abidal, nažalost, mora iznova krenuti u još jednu "tešku utakmicu". Barcelona je u priopćenju naglasila "kako se o ovakvoj opciji govorilo od prvoga dana kada je Abidalu operirana jetra" uz dodatak "molimo sve medije i ljubitelje nogometa da poštuju pravo na privatnost Abidala i njegove obitelji". Kapetan Barce Puyol je samo kratko rekao:
- Šokirani smo, svi, Eric ponovo mora na operaciju. Srećom, on je iznimno jaka osoba, već je prošao kroz nešto slično i njegova snaga svima daje povjerenje. Mi smo uz njega i njegovu obitelj.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.