El Clasico u Valenciji: Real Madrid i Barcelona večeras igraju finale Kupa kralja

Srijeda, 16. travnja 2014. 13:06 Napisao/la  SC

Luka Modrić  izborio mjesto u idealnom sastavu koji je Marca složila od najboljih igrača dviju momčadi: Casillas - Alves, Ramos, Pepe, Alba - Alonso, Modrić, Iniesta - Bale, Isco, Messi. Ugledno društvo!

Real Madrid i Barcelona u večerašnjem (21.30)  spektaklu u Valenciji odlučuju tko će osvojiti Kraljevski kup. Cristiano Ronaldo sigurno ne igra čime su gledatelji prikraćeni za jedno nogometno zadovoljstvo, ostale su im nogometne zvijezde naklonjene. Luka Modrić dobio je još jedno priznanje uoči večerašnjeg El Clasica, hrvatski reprezentativac izborio je mjesto u idealnom sastavu koji je Marca složila od najboljih igrača dviju momčadi: Casillas - Alves, Ramos, Pepe, Alba - Alonso, Modrić, Iniesta - Bale, Isco, Messi. Ugledno društvo!

U najavama utakmice razmotreni su svi mogući aspekti. Sve se svodi na isto, igra se utakmica koja nema veze sa stanjem na ljestvici Primere ili Ligi prvaka. Barcelona prolazi krizno razdoblje, trener Tata Martino nalazi se pred izlaznim vratima, igrači podsvjesno osjećaju da Martino više nije taj... Međutim, za Barcelonu još uvijek igra najbolji igrač na svijetu, momčad još spada među rijetke na planeti koje u  jednoj utakmici mogu pobijediti bilo koju momčad na svijetu.    
 
Zanimljivo je da u najavama nema naboja, Tata Martino i Carlo Ancelotti djeluju na novinare poput kamamilice u odnosu na Josea Mourinha i Pepa Guardiolu.

- Ovo nam je prilika za prvi trofej, a igramo protiv Barcelone, što je dovoljan motiv. Važno je da će momčad koja pobijedi lakše ostati na toj razini u preostalim utakmicama sezone. To će vjerojatno biti najveći dobitak, kaže trezveni Ancelotti.

Barcelona je doživjela dva uzastopna poraza izvan svojeg travnjaka (Atlético, Granada), Martino se nalazi na udaru kritičara. Dionice Barcelone naglo su pale, pa bi pobjeda u večerašnjoj utakmici značila više od trofeja uoči pet zadnjih utakmica u Primeri.  Kapetan Carles Puyol uoči svojeg posljednjeg Clasica diplomatski poručuje:

- Krivi smo mi igrači. I znajte da ćemo poginuti za Tatu ako treba, i on za nas! Ne možemo kontrolirati to što novinari pišu, no i dalje smo jedinstveni. Zadnje utakmice smo zabrljali i sada počinje iskupljenje, kaže 36-godišnji Puyol.

Prije tri godine na Mestalli Barcelona i Real Madrid igrali su utakmicu punu naboja, a trofeje je otišao u Madrid. Real je slavio Ronaldovim golom u produžetku, Di María je dobio crveni karton, Pedru je poništen pogodak zbog zaleđa, Messi se poslije utakmice rasplakao, a Mourinho je nakon osvajanja svojeg prvog trofeja s Realom na pressici pokrenuo svađu s Guardiolom. Na Pepov komentar da su suci kratkovidni, odgovorio mu je da on pripada “jedinstvenoj grupi trenera koja voli kritizirati točne odluke”. Polemika se rastegnula do kraja sezone...

 U Realovoj prvoj postavi najavljena su šestorica igrača koji su tada osvojili trofej,  za Barçelonu igraju petorica. To znači da je spektakl ponovo zajamčen.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.