El Clasico: Real Madrid večeras protiv Barcelone želi potvrditi naslov prvaka

Nedjelja, 23. ožujka 2014. 12:39 Napisao/la  SC

Madrid (21): Real Madrid - Barcelona. Luka Modrić prvi put igra jedan El Clasico kao stožerni igrač Real Madrida

Real Madrid – Barcelona, stadion Santiago Bernabeu, 21 sat! Ronaldo protiv Messija, sudar nogometnih divova i različitih nogometnih shvaćanja! Tako otprilike glasi kratka najava nedjeljnog El Clasica, najznačajnije utakmice na planetu nogomet.

Posebnost večerašnjeg El Clasica je što Barcelona ne smije izgubiti u Madridu, trenutačnih četiri boda razlike djeluju dohvatljivih. U slučaju pobjede Real Madrida, bodova razlika će biti teško dohvatljiva s obzirom na odnose u španjolskom nogometu.

- Prošlih sezona naslove smo osvajali na Bernabeuu, zašto ne bismo ponovno, hrabri se Andreas Iniesta.

Obojica trenera ne mogu večeras odstupiti od uvriježenih nogometnih filozofija. Ne smiju! Gerardo Martino prepoznatljivim tika-taka stilom pokušat će ostvariti veći posjed lopte, a optimizam gradi na sve boljoj formi Lea Messija, koji je u zadnjim utakmicama počeo pokazivati naznake najboljeg igrača na svijetu.

Messiju stvaralačku krizu iskoristio je Cristiano Ronaldo, madridski stroj za golove preuzeo je laskavu titulu najbolje igrača današnjice. Privremeno, ako se pita Messija, koji večeras ima dodatni motiv u izravnom sučeljavanju pokazati tko je najbolji igrača na svijetu.

Real Madrid je objektivno u boljoj formi, Carlo Ancelotti ima priliku ponoviti uspjeh Josea Mourinha, koji je 2011. godine uspio vratit naslov prvaka u Madrid. Činilo se da je tada počeo kraj ere najbolje momčadi svih vremena, kao su novinari nazvali Guardiolinu Barcelonu. Međutim, Barcelona se vratila na tron, a Mourinho je morao otići iz Madrida.

- Igramo za važna tri boda, imamo jedinstvenu prigodu zadati suparniku udarac od kojeg se ne bi mogao oporaviti. No, ne pobijedimo li, ništa neće biti odlučeno. Možemo, dakle, u nedjelju napraviti važan korak k naslovu, no neće nam značiti ništa dok i matematički ne osiguramo prvo mjesto, kaže Sergio Ramos.

Treneri će večeras izvesti najbolje postave,  najbolji igrači spremni su za spektakl. Među njima je Luka Modrić, koji prvi put igra El Clasico kao stožerni igrač Real Madrida

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.