EL Clasico: Real Madrid pokazao tko je gazda u Primeri, maestralni Luka Modrić

Subota, 25. listopada 2014. 20:00 Napisao/la  SC

Utakmica 9. kola: Real Madrid - Barcelona 3:1. Gledatelji na Santiagu Bernabeu vidjeli su najbolju partiju Modrića ove sezone


Real Madrid pobijedio je Barcelonu u prvom El Clasicu ove sezone nadmoćnom igrom u drugom dijelu utakmice. Momčad Carla Ancelottija pokazala je tko je gazda u španjolskom nogometu, a Luka Morić tko je gazda u Real Madridu. Modrić je maestralo odigrao do 88. minute, kada ga je Ancelotti zamijenio da bi čuo ovacije s tribina. Gledatelji na Santiagu Bernabeu vidjeli su najbolju partiju Modrića ove sezone. Modrić je točno dodao čak 44 od 49 pasova, impresivnom preciznošću dijelio je lopte i određivao ritam igre svoje momčadi.

U drugom poluvremenu Real Madrid je postigao dva pogotka i suvereno priveo utakmicu kraju. Barcelona je nestala u zatupljujuće sporom protoku lopte, koji više nema veze ni s poznatom tika-takom. Bez klasičnog napadača, s igračem tipa Mathieu na lijevom boku, s rezigniranim Xavijem i Iniestom te na trenutke odsutnim Messijem,  bolje se nije ni moglo.

U prvom dijelu utakmica je bila nešto ravnopravnija. Barcelona je povela već u 4. minuti, kada se Neymar oslobodio pratnje i s vrha kaznenog prostora precizno pogodio lijevi Casillasov kut - 0:1. Rolando je izjednačio iz kaznenog udarca u 35. minuti, rukom je igrao Pique.

Najveći nogometni derbi na svijetu nije razočarao atomskim nogometom kojemu je nedostajalo malo više preciznosti u završnici da doživljaj bude potpun. Real Madrid je ostavio nešto bolji dojam u prvom dijelu, Benzema (6, 11) i James (44) imali su prilike zatresti mrežu vratara Brava, koji je na Bernabeu primio prve pogotke ove sezone u Primeri.

Najbolju priliku u prvom dijelu ipak je propustio Messi, koji je u 23. minuti sam izašao ispred Casillasa, ali nije bio dovoljno priseban pa je domaći vratar instiktivno skrenuo loptu.

Ivan Rakitić ušao je u igru u 59. minuti umjesto Xavija, kada se igra Barcelone svela na nemoćni posjed lopte.

Luis Suarez debitirao je za Barcelonu u El Clasicu, višemjesečna stanka zbog suspenzije ostavila je traga.

REAL MADRID: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Rodriguez, Modrić (88 Arbeloa), Kroos, Isco (83 Illarramendi), Benzema (88 Khedira), Ronaldo

BARCELONA: Bravo, Alves, Pique, Mascherano, Mathieu, Xavi (59 Rakitić), Busquets, Iniesta (71 Sergio Roberto), Suarez (68 Pedro), Messi, Neymar

Utakmica 9. kola: Real Madrid - Barcelona 3:1 (Ronaldo 35-11m, Pepe 50, Benzema 61/Neymar 4)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.