El Clasico: Barcelona ostala neporažena s desetoricom igrača, Real Madrid oštećen

Nedjelja, 06. svibnja 2018. 23:09 Napisao/la  SC

Barcelona - Real Madrid 2:2. Barcelona drugo poluvrijeme igrala s igračem manje, sudac dvaput oštetio Real Madrid, Ivan Rakitić odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni

Sergio Roberto i Luis Suarez kao i obično dizali su negativne tenzije ne terenu i tribinama
Sergio Roberto i Luis Suarez kao i obično dizali su negativne tenzije ne terenu i tribinama


Po svemu sudeći Barcelona će prvenstvo završiti bez poraza, neodlučenim rezultatom protiv Real Madrida novi prvak vjerojatno je prevladao najteže iskušenje.

Posebice nakon što je cijeli drugo poluvrijeme odigrao s igračem manje zbog toga što je u sudačkoj nadoknadi Sergio Roberto udario Marcela i dobio crveni karton.

Bio je to epilog izuzetno nervoznog poluvremena u kojemu je nekoliko puta toliko zaiskrilo da su i poslovično suzdržani Modrić i Messi izgubili živce.

Messi je čak dobio žuti karton nakon žestokoga starta na Sergiju Ramosu, koji je kao i obično zajedno s Luisom Suarezom emitirao najviše negative energije.

Real Madrid bolje je izgledao u prvom dijelu, posebice nakon što je Barcelona povela.

Sergio Roberto je u 10. minuti pobjegao desnom stranom, ubacio precizno na drugu stativu gdje je natrčao Luis Suarez i svladao izvanrednog Navasa.

Izjednačio je Rolando u 14. minuti tako što je zajedno s Piqueom uklizao na loptu koju je Benzema glavom spustio na metar od gol-linije.

Ronaldo se u duelu  ozlijedio, pa u nastavku utakmice nije igrao, Zidane nije htio riskirati.

Prije nego što je izašao Ronaldo je propustio realizirati najbolju priliku na utakmici, na Modrićevo dodavanje trčao je sam prema Ter Stegenu koji je pokazao zašto slovi ponajboljim vratarom na svijetu.

Još je jednom Ronaldo ozbiljno zaprijetio do odmora, lopta je prošla tik uz vratnicu.

U drugom dijelu strasti su se smirile, Barcelona se očekivano povukla i čekala što će uraditi Messi, koji je u prvom dijelu bio prilično zatajan.

U drugom dijelu Messi je pokazao raskoš talenta, u 52. minuti otklonio je u trku Casemira prije nego što je rezantnim udarcem loptu poslao u mrežu uz samu vratnicu - 2:1.

Imao je Messi još nekoliko bliskih susreta s Navasom, u jednoj je kontri od centra trčao prema vrataru Real Madrida, ali je Navas pokazao da je u završnici sezone u izvanrednoj formi.

U 72. minuti isplatio se pritisak Real Madrida, Asensio je proigrao Balea, koji je u trku s vrha kaznenog prostora loptu plasiranim udarcem poslao u malu mrežicu - 2:2.

Do kraja utakmice pritisak Real Madrida na jednoj te kontre Barcelone na drugoj strani nisu  bili izravno opasni.

Treba naglasiti da su nakon dugo vremena na svoje došli svi kojima smeta tretman koji Real Madrid uživa kod sudaca.

Sudac Hernandez oštetio je Real Madrid dvjema odlukama koje su izravno utjecale na rezultat.

Uoči Messijeva pogotka nije dosudio očigledan prekršaj Suareza na Varaneu, u nastavku akcije Suarez je postao asistent za pogodak.

Nije dosudio ni kazneni udarac kada je Jordi Alba nespretno po nozi udario Marcela.

Neka se jednom dogodilo da  Real Madrid bude oštećen,  pa makar i u prestižnoj utakmici.

Ivan Rakitić odigrao je jednu od najboljih utakmica ove sezone, maestralno je određivao način i ritam igre Barcelone.

Luka Modrić odigrao je prosječno, a od 84. minute igrao je Mateo Kovačić čime su u El Clasicu igrala trojica hrvatskih igrača.

U 58. minuti iz igre je izašao Iniesta!

Velikan svjetskog nogometa odigrao je zadnji El Clasico u karijeri!

BARCELONA: Ter Stegen, Alba, Umtiti, Pique, S. Roberto, Iniesta (58 Paulinho), Rakitić, Busquets, Coutinho (46 Semedo), L. Suarez (90+2 Paco), Messi

REAL MADRID: Navas, Marcelo, Ramos, Varane, Nacho (68 Lucas), Kroos (84 Kovačić), Casemiro, Modrić, Bale, Benzema, Ronaldo (46 Asensio)

Utakmica 36. kola: Barcelona - Real Madrid 2:2 (L. Suarez 10, Messi 52/Ronaldo 14, Bale 72)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.