El Clasico: Duži redovi ispred blagajni na stadionu nego ispred zavoda za zapošljavanje

Utorak, 29. siječnja 2013. 11:59 Napisao/la  I. V.

Brojka nezaposlenih Španjolaca ovih je dana prešla granicu od čak 6 milijuna, što znači da 25% radno sposobnog stanovništa ne radi. U istoj državi Leo Messi  treba potpisati ugovor vrijedan oko 15 mil. eura godišnje!

Iako broj nezaposlenih u Španjolskoj raste svaki dan, dužina redova ispred blagajni na stadionu Santiago Bernabeu ukazuje na sjaj i bijedu nabolje lige na svijetu. Uoči još jednog ovogodišnjeg El Clasica, utakmice između Real Madrida i Barcelone u Kupu kralja, navijači su razgrabili ulaznice za utakmicu koja se igra u srijedu od 21 sat. Cijena? Od 40 do 180 eura!

Brojka nezaposlenih Španjolaca ovih je dana prešla granicu od čak 6 milijuna, što znači da 25% radno sposobnog stanovništa ne radi. Po broju nezaposlenih srušeni su pedesetak godina stari rekordi iz doba Francova režima, trenutačno je bez posla više od 50 posto stanovništa mlađeg od 25 godina. Što je najgore, broj nezaposlenih stalno raste.

U istoj državi Xavi Alonso i Leo Messi upravo su produljili ugovore s Barcelonom. Xavi je potpisao u ponedjeljak, Messi bi trebao potpisati tijekom tjedna novi ugovor vrijedan oko 15 mil. eura godišnje!

Cristiano Ronaldo odgađa potpis novog ugovora s Real Madridom, pregovori nikako da dosegnu brojku koja će zadovoljiti njegovu taštinu. Nije problem u novcu, kaže Ronaldo. I nije ako mu Real Madrid osigura primanja na razini Lea Messija.

Ukratko, u državi koja grca u ekonomskim problemima u srijedu će na Santiagu Bernabeu trčati noge ukupno vrijedne oko milijardu eura! Prema transfermarktu ukupna vrijednost momčadi Barcelone i Real Madrida doseže brojku od 1,2 milijarde eura!

Što u životu prosječnog Španjolca znači odvojiti 180 eura za takvu ulaznicu! Ništa, taman ostao bez posla!

Ionako su duži redovi ispred blagajni na stadionima nego ispred ureda za zapošljavanje.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.