Dopredsjednik Barcelone divi se predsjedniku Real Madrida Florentinu Perezu

Petak, 17. rujna 2021. 13:26 Napisao/la  SC
Florentino Perez
Florentino Perez

Eduard Romeu, dopredsjednik Barcelone zadužen za poslovnu politiku, biranim riječima govori o predsjedniku Real Madrida Florentinu Perezu.

- Moguće je da Real Madrid idućeg ljeta dovede Mbappea i Haalanda, Real Madrid je velik i jak klub. Da smo posljednjih godina obavili dubinsku analizu, sada bili bismo u istoj situaciji. Florentinu Perezu treba skinuti kapu zbog načina na koji vodi klub, divim mu se na poslovnom planu, a na osobnom planu bio je vrlo susretljiv svaki put kad smo se sreli. Mogu mu samo izreći riječi hvale, kazao je Romeu.

Odlazak Lionela Messija iz Barcelone uvjetovan je čvrstim stavom predsjednika LaLige Javiera Tebasa, koji nije htio ulaziti u kompromise:

- Imali smo problem s financijskim fair playom zbog naslijeđene situacije, trebali smo razumijevanje LaLige. Na kraju to nije bilo moguće, jer bi ugrozilo solventnost kluba, to bi bila 50-godišnja hipoteka, dvije milijarde eura pretvorilo bi se u 22 milijarde eura duga. Za klub poput Barcelone to znači financijski trošak veći od 13 posto, a mi imamo mogućnost financiranja za manje od dva posto. Ta je operacija bila financijski neizvodljiva. Voljeli bismo da je Messi ostao, ali to nismo mogli prihvatiti pod takvim uvjetima. Klub je iznad svih. Očigledno je da odgovornost leži na klubu, ali naslijedili smo katastrofalnu situaciju, ovo su posljedice, pojasnio je Romeu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.