Diego Costa odlučio igrati za Španjolsku, Brazilci mu žele oduzeti državljanstvo

Srijeda, 30. listopada 2013. 20:22 Napisao/la  SC

Bit će zanimljivo pratiti Costine nastupe za Furiju u Brazilu.

Diego Costa odlučio je igrati za Španjolsku! Čelnici Brazilskoga nogometnoga saveza pokrenut će disciplinski postupak protiv njega i zatražit i oduzimanje državljanstva.

Igrač koji ne želi igrati za brazilsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u njegovoj državi, ne zaslužuje brazilsko državljanstvo, rekao je izbornik Felipe Scolari.

Costa je odigrao dvije prijateljske utakmice za Brazil, ali se u utorak izjasnio da će igrati za Španjolsku, čiji je također državljanin. Brazilski mediji optužuju Španjolce da su potkupili Costu, naravno, bez dokaza.

- Bilo je teško izabrati između države u kojoj sam se rodio i države koja mi je pružila sve u životu. Odlučio sam igrati za Španjolsku, jer sam sve u životu ostvario ovdje. U Brazilu mi živi obitelj, tamo ću živjeti i ja kada završim karijeru. Nadam se da će ljudi razumjeti odluku, kazao je Costa.

Bit će zanimljivo pratiti Costine nastupe za Furiju u Brazilu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.