×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Cristiano Ronaldo - predvodnik "Kraljeva", igrač za užitak i brojne rekorde

Četvrtak, 12. travnja 2012. 17:35 Napisao/la 

Portugalac je "hat-trickom" protiv Atletico Madrida dostigao brojne rekorde u španjolskoj Primeri

Mnogi ga vole. Dovoljan broj je i onih koji ga "ne mogu vidjeti ni nacrtanog". Ali, na kraju dana, on je - igrač. Vrhunski igrač. Cristiano Ronaldo. Portugalac koji je oduvijek balansirao negdje između travnjaka i "celebrity" okupljališta. To je, jednostavno, dio njega. Oni koji obožavaju Messija Ronalda uglavnom mrze i obrnuto. Opet, CR7, kako je sam sebe etiketirao u naponu traženja "branda", nogometaš je vrhunske kvalitete. I čovjek za rekorde, bez obzira što se u posljednje vrijeme uglavnom pričalo o Messijevim dostignućima za povijest.

Protiv Atletico Madrida je u srijedu navečer praktički sve odradio sam. Tri gola, od četiri Real Madrida, njegovo su djelo. Dva maestralna. Uz jedan realizirani jedanaesterac. Ali, ta dva pogotka, koja su stigla protiv gradskog rivala, jednostavno dokazuju koliko je Cristiano Ronaldo poseban. Takav udarac, takvu "kiflu", kako je mnogi nazivaju, vjerojatno danas nema nitko na svijetu, iako mnogi pokušavaju. Njegove su lopte doslovce neuhvatljive i nepredvidljive. Golmani su u paničnom strahu, jer nemoguće je znati ili predvidjeti kako će i na koji način CR7 opaliti po lopti. Uostalom, upravo je on istinski predvodnik "kraljeva" u ovoj sezoni. Bez njega Real Madrid ne može ni zamisliti momčad...

U redu, to može biti i subjektivni dojam. Samo, postoji i statistika. Koja će otkriti nekoliko frapantnih podataka. Cristiano Ronaldo je ove sezone u Primeri zabio ravno 40 golova. Ukupno ih je ukrcao 52 (40 ligaških, 3 u Kupu, 1 u Superkupu, 8 u Ligi prvaka). CR7 je prvi igrač kojem je u povijesti uspjelo sedam puta postići "hat-trick", tri pogotka na jednoj utakmici. Ove sezone je to napravio upravo Portugalac. Do sada je čak dvanaest puta zabio po tri gola na jednoj utakmici, otkako je stigao u Real Madrid. Ima toga još; Cristiano Ronaldo je prvi igrač u povijesti španjolske lige koji je zabio 20 golova na gostovanjima. Darovao je protiv Atletica i svom šefu, sunarodnjaku Joseu Mourinhu, 300 gol otkako je "The Special One" na klupi Reala.

Krajnje nevjerojatno zvuči i podatak da je briljantni Portugalac sam zabio više golova nego 52 momčadi koje, od ukupno 98, igraju u ligama petice! Cristiano Ronaldo je više puta pogađao mrežu nego dvanaest španjolskih, devet talijanskih (odigrana su 32 kola), devet klubova iz Engleske (33 odigrana kola), osam njemačkih klubova (30 odigranih kola) i četrnaest francuskih (31 kolo odigrano). CR7 je sam zabio koliko cijeli Liverpool!?

Treći je igrač koji je u povijesti uspio zabiti "hat-trick" na gradskom derbiju protiv Atletico Madrida, na istoj poziciji je i prema broju iznuđenih kaznenih udaraca za "Kraljeve". Prvi je Hugo Sanchez, drugi Michel, a treći Cristiano Ronaldo. Na njemu su do sada napravljena 23 prekršaja zbog kojih je Real Madrid imao prigodu izvoditi jedanaesterce. Da, možda je previše bahat i samodopadan, pa i kad kaže "u mojem riječniku ne postoji riječ gubiti", to ne zvuči "milo" kao kad bi to, recimo, rekao Messi. Što god tko mislio o njemu, Cristiano Ronaldo je jednostavno nogometaš vrhunske klase. Igrač za najveće užitke. I rekorde.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.