Cristiano Ronaldo dobio svoju Zlatnu kopačku nakon Luisa Suareza

Srijeda, 05. studenog 2014. 18:48 Napisao/la  SC

Obojica su prošle sezona zabila po 31 gol, Ronaldo u dresu Real Madrida, a Suarez za Liverpool

Najbolji nogometaš svijeta u 2013. godini Portugalac Cristiano Ronaldo primio je u srijedu na posebnoj svečanosti u Madridu Zlatnu kopačku koja se dodjeljuje najboljem strijelca nacionalnih prvenstava u Europi. Ronaldo je nagradu podijelio s Urugvajcem Luisom Suarezom, koji je svoju "kopačku" dobio prije nekoliko tjedana. Obojica su prošle sezona zabila po 31 gol, Ronaldo u dresu Real Madrida, a Suarez za Liverpool.

Ronaldo ima tri Zlatne kopačke isto kao Lionel Messi. Zlatnu kopačku od 1967. do 1996. godine dodjeljivao je francuski magazin L'Equipe, a od 1996. nagradu dodjeljuje European Sports Media (ESM), Europska asocijacija nogometnih magazina. Prvi dobitnik Zlatne kopačke je bio slavni Eusebio.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.