CIRKUS U REALU

Ronaldo odbio potpisati novi ugovor

Četvrtak, 27. prosinca 2012. 14:07 Napisao/la  SC

Mi Portugalci osjećamo se progonjeno. Prema nama je veći pritisak, kaže Pepe


Prema pisanju španjolskog tiska, karijera Cristiana Ronalda sigurno će se nastaviti daleko od Madrida. Najdalje od svih otišao je As koji tvrdi da Portugalac neće prihvatiti novi ugovor koji će mu Real ponuuditi najkasnije na kraju sezone. Ako se ta tvrdnja pokaže točnom neće se raditi o nekoj novosti. Već se nedavno CR7 našao u središtu polemika nakon izjave da je tužan i da želi promjene. Njegov ugovor traje do 2015 i nije isključeno da Ronaldo do tada ostane u klubu kako bi otišao besplatno kao slobodan igrač. No, naravno, moguća je i opcija po kojoj će Real pokušati nešto i zaraditi njegovom prodajom. Namjera im je bila da mu na kraju sezone ponude ugvoor do kraja 2018 godine uz osjetno bolje financijske uvjete po kojima bi godišnje zarađivao oko 15 milijuna eura. No prema pisanju Asa Ronaldo je i dalje tužan i ne osjeća se zaštićeno od kluba na medijskoj razini i smatra da se medijska slika o njemu pogoršala za četiri godine provedene na Santiago Bernabeu. Kao potpora ovoj tezi jest i činjenica da mu silni golovi koje je postigao u lanjskoj šampionskoj sezoni Reala nisu pomogli da osvoji Zlatnu loptu.

Naravno za Portugalca bi se mogla raspisati neviđena "licitacija". Mogao bi se vratiti u Manchester United odakle je i došao u Madrid, ali niti bogati vlasnici PSG-a ne bi imali ništa protiv da ga priključe Ibrahimoviću i ostvare najjači napadački tandem, a nije isključeno niti da u Pariz dovedu Mourinha koji je u velikoj krizi u Realu i protiv njega su gotovo svi igrači. O tome je progovorio još jedan Portugalac u Madridu Pepe

- Mi Portugalci osjećamo se progonjeno. Prema nama je veći pritisak. Prema Crisitianu bi se trebao drugačije odnositi i tisak i jedan dio navijača, kaže Pepe indirektno nagovješćujući portugalski egzodus u Pariz.

"Kap koja je prelila čašu" u svlačionici "los blancosa" dogodila se kada je Mourinho protiv Malage na klupi ostavio kapetana i stup obrane Ikera Casillasa. Od tog trena još su samo njegovi sunarodnjaci Pepe i Ronaldo "spremni poginuti" za Special Onea. Vrlo lako mogla bi ovo biti "vruća zima" na nogometnim Pirenejima.

 

Tablice omogućuje Sofascore