ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Celta iščupala bod protiv Barcelone

Subota, 30. ožujka 2013. 20:23 Napisao/la  SC

Utakmice 29. kola: Rayo Vallecano - Malaga 1:3, Celta - Barcelona 2:2

PRIMERA - 29. kolo

CELTA - BARCELONA 2:2

Stadion "Balaidos" Gledatelja: 30.000

Sudac: Antonio Mateu

Strijelci: 1:0 Natxo Insa (38'), 1:1 Tello (43'), 1:2 Messi (73'), 2:2 Borja Oubina (88')

Žuti kartoni: Cabral, Borja Oubina, Roberto Lago, Fernandez (Celta), Fabregas, Alexis Sanchez, Busquets (Barcelona)

CELTA: Javi Varas, Cabral, Demidov, Roberto Lago, Johny, Pranjić (69' Enrique De Lucas), Borja Oubina, Fernandez, Natxo Insa (81' Madinda), Chu-Young Park (61' Mario Bermejo), Orellana

BARCELONA: Pinto, Dani Alves, Pique', Bartra, Martin Montoya, Fabregas (84' Busquets), Song, Thiago Alcantara (65' Iniesta), Messi, Alexis Sanchez (68' David Villa), Tello

Celta, za koju je Danijel Pranjić započeo od prve minute i to na poziciji polušpice odnosno lijevog krila i na terenu je proveo 69 minuta je uspjela iščupati bod velikoj Barceloni koju je sa klupe napokon vodio Tito Vilanova Celta je u prvih pola sata bila nešto bolja momčad. Barceloni nikako nije uspijevalo nametnuti svoju igru, a Celta je bivala sve bolja, što joj se manifestiralo vodećim pogotkom u 38. minuti utakmice. Sveprisutni Fabian Orellana nakon nekoliko lijepih driblinga u kaznenom prostoru gostiju uposlio je veznjaka Nebeskoplavih, Natxa Insu, koji je preduhitrio katalonske braniče i golmana te je lijepo pogodio mrežu Pinta za 1:0 vodstvo domaćina.

No, ta prednost je potrajala samo pet minuta, do 43. kada sjajni Messi šalje fenomenalnu dubinsku loptu za Tella, kojom je prebacio cijelu obranu Celte. Mladi napadač Katalonaca prima dodavanje Argentinca, sjuruje se prema vratima domaćih i lijepom egzekucijom iskosa uz precizni efe i mnogo osjećaja pogađa od suprotne stative mrežu Celte za svoj peti ovosezonski ligaški zgoditak.

Nastavak susreta donio je igru slabijeg intenziteta s obje strane, Barcelona je bila nešto bolja, no teško je probijala bedem domaćina. Do ulaska u posljednjih 20 minuta nije bilo velikih prilika ni uzbuđenja na obje strane. No, u 73. minuti stigao je, kako se tada činilo, trenutak odluke; Tello je vratio asistenciju Messiju koji je pogodio mrežu Celte za 2:1 i potpuni preokret Blaugrane. Bio je to velik trenutak za Jordija Rouru i njegovu momčad koja je konačno uspjela preuzeti inicijativu, a poslije pogotka za 2:1, Barcelona je do kraja ogleda samo kontrolirala susret i pokušala ga mirno ga privesti kraju za nova tri boda u Primeri. Ali, u samom finišu okršaja, nepokolebljiva Celta vratila se u egal te je pogotkom veznjaka Borje Oubine, kojem je asistirao Orellana, za svoju drugu asistenciju na utakmici, izjednačila rezultat protiv gostiju na 2:2. Budući da se tada igrala sama završnica susreta, vremena za nove pogotke nije bilo pa je taj egal ostao i konačan ishod utakmice. Danijel Pranjić izašao je iz igre u 69. minuti, a zamijenio ga je Enrique De Lucas. Osječanin je odigrao solidno, no ništa previše dobro u ofenzivi.

U prvoj utakmici dana, u kojoj su se sastale momčadi Raya i preporođene Malage u Vallecasu, slavili su gosti sa 3:1. Petoplasirana Malaga, povela je ranim pogotkom Weligtona, koji je glavom zabio na asistenciju bivšeg nogometaša zagrebačkog Dinama, Pedra Moralesa. No, samo deset minuta kasnije za domaći je Rayo poravnao iz penala Piti. Već početkom nastavka Malaga je ponovno povela. Opet je u centru pažnje bio sjajni Čileanac Morales, koji je sve pripremio i asistirao za pogodak Julia Baptiste u 55. Minuti. Pred kraj utakmice svoju titulu najboljeg igrača susreta potvrdio je bivši Dinamovac Morales, koji je i sam zabio pogodak, okrunivši svoju sjajni partiju u dresu Malage pogotkom uz dvije asistencije. Čileanac je u 86. minuti poentirao za konačnih 3:1 Malage, nakon dodavanja Francisca Portilla Solera, i time potvrdio prvu gostujuću pobjedu Malage u gostima kod Raya nakon 1999. godine.

Rezultati 29. kola: Rayo Vallecano - Malaga 1:3 (Piti 31/Weligton 21, Baptista 55, Morales 86), Celta - Barcelona 2:2 (Natxo Insa 38, Borja Oubina 88/Tello 43, Messi 73)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.