TALIJANSKO PRVENSTVO

Mandžukić strijelac i asistent u pobjedi Bayerna

Nedjelja, 27. siječnja 2013. 19:23 Napisao/la  SC

Stuttgart - Bayern 0:2. Mario Mandžukić postigao vodeći pogodak u 50. minuti, a onda u je 72. minuti asistirao Mulleru

 

 Bundesliga - 19. kolo

STUTTGART - BAYERN 0:2

Stadion "Mercedes Benz Arena". Gledatelja: 60:441

Sudac: Florian Meyer

Strijelci: 0:1 Mandžukić (50'), 0:2 Muller (72')

Žuti kartoni: Rudiger, Harnik, Kvist (Stuttgart), Kroos (Bayern)

Crveni karton: Harnik (Stuttgart 80'-drugi žuti)

STUTTGART: Ulreich, Rudiger (64' Holzhauser), Hasci, Niedermeier, Molinaro, Kvist, Gentner, Harnik, Okazaki, Traore (64' Torum), Ibišević.

BAYERN: Neuer, Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba, Martinez, Schweinsteiger, Muller, Kroos, Ribery (88' Shaquiri), Mandžukić (88' Gomez).

U derbiju 19. kola njemačke Bundeslige Bayern je u Stuttgartu došao do pobjede od 2:0, a glavni glumac u ovoj predstavi bio je hrvatski reprezentativni napadač Marijo Mandžukić. Pogodak i asistencija ono je što je "Mandžo" podario navijačima bavarskog nogometnog diva za novu pobjedu i povećavanje prednosti pred prvim pratiteljem Bayerom iz Leverkusena na osam bodova.

Iako je Stuttgart solidno odolijevao u prvom poluvremenu koje je završilo bez pogodaka, rasprodana "Mercedes Benz Arena" utišana je u 50. minuti kada je golgeterski post prekinuo Mario Mandžukić. Nije ga uspio blokirati Molinaro, a Ulreich je u najmanju ruku reagirao nespretno i ušao sa loptom u mrežu za 0:1.

U 72. minuti stavljena je točka na utakmicu. Sjajnu je kontru po desnoj strani povukao Mandžukić i idealno uposlio Mullera kojemu nije bilo teško poentirati za 0:2.

Imao je Mandžukić još nekoliko prigoda, a najbolju je propustio u 82. minuti kada je Ulreich krajnjim naporom izbio njegov pokušaj u korner. Dvije minute prije kraja najbolji pojedinac susreta zamijenjen Marijom Gomezom.

Tablice omogućuje Sofascore