Brojke ne lažu: Luka Modrić u defenzivi ima bolji učinak od Samija Khedire!

Srijeda, 15. svibnja 2013. 15:59 Napisao/la  SC

Modrić loptu protivniku otima u prosjeku svakih 15 minuta, Khedira svakih 16, a Xabi Alonso svakih 8 minuta

Luka Modrić pri kraju sezone u potpunosti se afirmirao u dresu Real Madrida. Budući da je veći dio ljetošnjih priprema proveo na naslovnicama, a ne na terenu. Modriću je trebalo malo više vremena da dosegne optimalnu razinu forme i pokaže da Jose Mourinho nije bez razloga tako uporno inzistirao na njegovu dovođenju. U zadnjih 15 utakmica Modrić je 12 puta bio u početnom sastavu, sve je manje dilema da je njegovo pravo mjesto u zadnjoj liniji veznog reda.  

 

Svima je jasno da je Modrić play-maker, ima urođeni osjećaj za prostor i vrijeme. Ono što je manje poznato, otkriva statistika. Zvuči nevjerojatno da je Modrić bolji u defenzivi od Samija Khedire, kojemu je obrana jači dio igre.

 

Modrić je oduzeo 139 lopti, što znači da loptu protivniku otima u prosjeku svakih 15 minuta. Khedira uzima loptu svakih 16 minuta (106 oduzimanja), najbolji među njima Xabi Alonso, koji  presječe loptu svakih 8 minuta (264 ukupno).

 

U zadnje dvije utakmice Modrić je zabilježio dvije asistencije, jedan pogodak (Malaga). I sve se više nameće kao izvođač slobodnih udaraca u konkurenciji Ozila i Alonsa.

  

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.