Barcelona zaradila samo 188 milijuna eura od najvećeg transfera svih vremena

Srijeda, 11. listopada 2017. 22:13 Napisao/la  SC

Direktor katalunjskog kluba najavio rekordni proračun za tekuću sezonu od čak 897 milijuna eura

Neymar
Neymar


Oscar Grau izvjestio je kako je Barcelona u sezoni 2016/2017 ostvarila prihode od 708 milijuna eura, direktor katalunjskog kluba najavio rekordni proračun za tekuću sezonu od čak 897 milijuna eura!

Direktor Barcelone prvi put je iznio službene podatke vezane za najveći transfer u povijesti nogometa, naglasio je da će Barcelona neto zaraditi puno manje nego što je iznosila odštetna klauzula za Neymara.

- Kada se oduzme porez na ukupan iznos, možemo govoriti o prihodu od 188 milijuna eura od čega će Barcelona na raspolaganju za trošenje imati 144 milijuna, rekao je Grau.

PSG je Neymara bruto platio 222 milijuna eura.

- Ako trener zaželi nekog igrača u zimskom prijelaznom roku,  mi smo te želje spremni ispuniti, ali važno je reći da će u tom slučaju sigurno biti i odlazaka iz kluba, kaže Grau.

Time je neizravno najavio da Barcelona namjerava na zimu dovesti Coutinha iz Liverpoola, koji će morati bitno smanjiti cijenu u odnosu na ljetni prijelazni rok.

Spekulira se da bi Barcelona za Brazilca mogla platiti oko 100 mil. eura.

Ako  dovede Coutinha, Barcelona će morati prodati nekog igrača kako ne bi imala problema s financijskim fair-playom.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.