×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/16422

Barcelona pod istragom zbog utaje poreza, Santos optužuje Neymarovu obitelj

Petak, 21. veljače 2014. 08:34 Napisao/la  SC

Sasvim je jasno da se transfer nije odvijao u skladu s pravilima FIFA-e, a koliko je bio usklađen s poreznim i inim zakonima pokazat će istraga

Barcelona je optužena za poreznu prevaru u transferu Neymara! Odlukom suda počnije službena istraga od tokovima novca u transferu brazilskog igrača, koji je iz Santosa u Barcelonu stigao za iznos koji varira od 50 do preko 100 mil. eura. Zavisno tko kako tumači očigledno mutni transfer u kojemu je obitelj Neymar zaradila 40 mil. eura. Naime, obiteljska firma posredovala je u transferu i zaradila daleko veći dio novca od transfera nego Santos. Brazilskom klubu navodno je pripalo 17 mil. eura.

Sandro Rosell dao je ostavku odmah nakon što su brojke izašle u javnost, bivši predsjednik Barcelone povukao se da ne bi naštetio ugledu kluba. Sasvim je jasno da se transfer nije odvijao u skladu s pravilima FIFA-e, a koliko je bio usklađen s poreznim i inim zakonima pokazat će istraga.

Oglasio je Neymar, koji je stao u obranu lika i djela njegova oca kojega je bivši predsjednik Santosa Luis Álvaro Oliveira optužio da je prodavao sina mimo dogovora s klubom.

- S takvim ljudima ne želim govoriti posredstvom medija. Sve ćemo dokazati na sudu, rekao je Oliveira.

- Jako sa razočaran bivšim i sadašnjim predsjednicima. Posebice sam razočaran s Oliveirom nakon svega što je izgovorio o mom ocu. Ako misli da je moja otac glup, vara se. Zahvalan sma ocu što me je doveo do ovdje gdje sam sada i ako je zaradio milijune zbog toga, pa što! Radio je da bi zaradio, nije mu novac pao s neba, kaže Neymar čija je obitelj mukotrpno radila da bi zaradila 40 mil. eura!

Istraga će pokazati koliko je pošteno radila da bi zaradila toliki novac!

Galerija slika

{gallery}16422{/gallery}
Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.