Barcelona odigrala najslabiju utakmicu u novijoj povijesti, Luis Enrique već može spakirati kofere

Srijeda, 15. veljače 2017. 09:19 Napisao/la  SC

Glavni igrači Barcelone, prije svih Messi, Suarez i Iniesta, izgledali kao da prvi put u životu igraju protiv agresivnog presinga


U Parizu se dogodio sumrak jedne od najboljih nogometnih momčadi na svijetu.

Barcelona je poražena (0:4) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka načinom koji postaje presedan u novijoj povijesti katalunjskog kluba.

Imala je Barcelona proteklih sezona loših dana, bilo je utakmica u kojima je Leo Messi statirao, ali nikada nije doživjela tako težak poraz na tako bizaran način u nogmetnom smislu.

PSG pripada slava, momčad Unaija Emeryja odigrala je jednu od najboljih utakmica otkada je klub postao arapsko vlasništvo, ali prave uzroke onakvog poraza treba tražiti u Barceloni:

- Mislim da nije teško objasniti ovaj poraz; suparnik je od prve minute bio bolja i superiornija momčad. Radili su odličan presing, bili opasniji, bolje igrali s loptom, pa i bez nje. Mi smo, nažalost, bili inferiorni. Početak prvog poluvremena je pripao PSG-u, no onda smo se mi počeli buditi, držati loptu u svom posjedu. Imali smo dobru priliku, no Andre Gomes je promašio. Tu smo onda pali, od tog trenutka je PSG opet bio superiornija, puno bolja momčad od nas. Znali smo da će PSG zaigrati presing, pričali o tome, ali naš je suparnik ovoga puta bio u svom najboljem izdanju. A mi nismo imali nikakve ideje. U teškoj smo situaciji, ali ne gubimo nadu za plasmanom u četvrtfinale. Zašto ne bismo sanjali o tome? Ne bih želio pričati o igračima nakon ovog poraza, i dalje imam puno povjerenja u ovu momčad. A kada momčadi ne ide dobro trener treba preuzeti odgovornost, ja svoju preuzimam za ovaj debakl. Možda sada nije najbolje vrijeme za optimizam, ali mi smo već nekoliko puta pod pritiskom odigrali najbolje utakmice. PSG nas nije iznenadio. Angel Di Maria je bio odličan, naš suparnik ima strašno puno napadačkog potencijala. Bili su bolji od nas i momčadski i individualno, rekao je trener Barcelone Luis Enrique.

- Pred našim navijačima glavni nam je cilj bila pobjeda, a onda pokušati ne primiti pogodak. Čak smo nastojali završiti utakmicu s 11 igrača, jer su neki već na startu dobili žute kartone. A onda i pokazati nešto našim navijačima. Bili smo jako dobri, ali ništa još nije gotovo. Barcelona je čudesna na Camp Nouu, moramo biti spremni za tih 90 minuta. Igrat ćemo kao da je rezultat 0:0, rekao je Unai Emery.

- Nismo mogli niti zamisliti bolju večer. Pobijediti jednu Barcelonu, i to na moj rođendan s velikih 4:0 je nevjerojatno. Bila je ovo savršena utakmica. Za prolaz u četvrtfinale trebala nam je takva predstava, ali i takva pobjeda. Nije još ništa gotovo, Barcelona također u jednoj utakmici može zabiti četiri pogotka, rekao je dvostruki strijelac Angel Di Maria.

Krucijalno pitanje na koje odgovor mora dati Luis Enrique je zašto su glavni igrači Barcelone, prije svih Messi, Suarez i Iniesta, izgledali kao da prvi put igraju protiv agresivnog presinga.

Nevjerojatno je da momčad takvih individualnih kapaciteta s jedne strane nije mogla uspostaviti ama baš nikakav protok lopte u tzv. zoni udarca dok je na drugoj strani izgledala kao da obranu mora igrati po kazni.

Jasno da je Barcelona kažnjena!

Real Madrid u Primeri vodi ispred Barcelone s bodom prednosti, ali je odigrao dvije utakmice manje.

Teško da će Real Madrid izgubiti takvu prednost u prvenstvu što znači da Barcelona ove sezone realno može osvojiti jedan trofej, u finalu Kupa kralja igra protiv Alavesa.

Jedan trofej ništa neće značiti nakon ovakve utakmice u Ligi prvaka.

Ni jedna momčad u povijesti ove faze Lige prvaka nije preokrenula rezultat 0:4!  

Luis Enrique već može spakirati kofere. 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.