Barcelona ne smije kupovati igrače iduća dva prijelazna roka, CAS potvrdio FIFA-inu odluku

Utorak, 30. prosinca 2014. 13:09 Napisao/la  SC

Barcelona kažnjena jer je dovodila igrače mlađe od 18 godina izvan Španjolske

Barcelona neće smjeti kupovati igrače iduća dva prijelazna roka! Tako je odlučio Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausanni, koji je odbio žalbu Barcelone. CAS je potvrdio kaznu FIFA-e po kojoj Barcelona ne smije kupovati igrače u iduća dva prijelazna roka, jer je dovodila igrače mlađe od 18 godina izvan Španjolske. FIFA je kaznila Barcu zbog kršenja odredbe članka 19. FIFA pravilnika. Kazna je izrečena u travnju, ali se Barca žalila, što je odgodilo suspenziju, pa je ovoga ljeta mogla pojačati svoje redove.

Ovog ljeta Barcelona je potrošila 157 milijuna eura na dovođenje Luisa Suareza, Ivana Rakitića, Jeremyja Mathieua, Claudia Brava, Marca-Andrea ter Stegena, Alena Halilovića i Thomasa Vermaelena.

U priopćenju katalonskog kluba stoji kako se Barcelona u potpunosti ne slaže s presudom i kaznu smatra pretjeranom i neprimjerenom. Barcelona je priznala moguće administrativne pogreške, ali za kršenje FIFA propisa krivi i nekompatibilnost tih pravilnika sa španjolskim zakonima. Također, Katalonci su pokušali dokazati da se klub itekako brine za dobrobit, zaštitu, razvoj i edukaciju maloljetnih igrača koji su u njihovoj organizaciji uspjeli ispuniti snove.

Tablice omogućuje Sofascore