Apsurdna odluka: FIFA kaznila Real Madrid zbog trgovine sinovima Zinedine Zidana

Petak, 15. siječnja 2016. 00:20 Napisao/la  SC

 Optužbe su lažne, privlače puno pažnje, a toliko su apsurdne da se na primjer u njima spominju i djeca našeg glavnog trenera Zinedinea Zidana, rekao je direktor Real Madrida Jose Angel Sanchez

Real Madrid i Atletico najavili su žalbe zbog kazne FIFA-e, koja je madridskim klubovima zabranila transfere iduća dva prijelazna roka. Oba su kluba, kao i Barcelona svojedobno, kažnjena zbog kršenja pravilnika o transferima maloljetnih igrača. FIFA je otišla tako daleko da je Real Madrid kaznila zbog trgovine djecom glavnog trenera:

- Optužbe su lažne, privlače puno pažnje, a toliko su apsurdne da se na primjer u njima spominju i djeca našeg glavnog trenera Zinedinea Zidana. Ovaj klub poštuje principe i etička načela. Dokumenti sadrže slučajeve od 2005. godine, ali nitko tko je bio u klubu nije prekršio to pravilo. To se nije dogodilo, rekao je direktor kluba Jose Angel Sanchez.

- Napravit ćemo sve što trebamo napraviti. Samo se nadamo da će pravda pobijediti i da klub neće imati nikakvih posljedica. Nadamo se da nas ovo neće odvesti sve do Sportskog arbitražnog suda, ali ako treba ići ćemo i tamo. Naša je namjera iscrpiti sve sportske mogućnosti. Naš je slučaj potpuno drugačiji od Barcelonina. Mi možemo vratiti igrače s posudbe, kaže direktor pravne službe Javier Lopez Farre.

Žalbu je najavio i Atletico:

- Istina je da nas je ovo iznenadilo. Sigurno ćemo se žaliti na izrečene sankcije. Ne znam možemo li dovoditi igrače na ljeto, jer nisam upoznat s pravilima, ali žalit ćemo se pa ćemo vidjeti što će biti. Imamo odličnu, mladu momčad koja će se nastaviti boriti za iste stvari kao i do sada - naslove. Iako su sankcije komplicirane, teške i nepoštene, nastavit ćemo s radom kao i do sada, poručio je predsjednik Atletica Enrique Cerezo.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.