ALFREDO DI STEFANO (1926-2014)

Preminuo najsvestraniji nogometaš svih vremena

Ponedjeljak, 07. srpnja 2014. 19:16 Napisao  I. V.

U dresu Real Madrida osvojio je pet titula europskih prvaka i sedam titula nacionalnog prvaka

Alfredo di Stefano umro je u 89. godini u madridskoj bolnici!  Jedan od najvećih nogometaša svih vremena i počasni predsjednik Real Madrida hospitaliziran je nakon što mu je u subotu pozlilo, srce nije izdržalo.
 
Di Stefano je slovio najsvestranijim nogometašem svih vremena,  11 sezona nosio je dres Real Madrida s kojim je osvojio nevjerojatnih pet titula europskih prvaka i sedam titula nacionalnog prvaka. Četvrti je najbolji strijelac Primere i drugi najbolji strijelac Reala, iza Raula, sa 216 pogodaka u 282 nastupa. Zanimljivo je da je kao rođeni Argentinac igrao za tri reprezentacije, Argentinu, Španjolsku i Kolumbiju iako FIFA nije priznala njegove nastupe u kolumbijskom dresu.

Kao trener na klupi River Platea i Boce Juniors osvajao je naslove argentinskog prvaka, na klupi Valencije postao je španjolski prvak, osvojio je Kup Kralja te Kup pobjednika kupova, nekada treće po vrijednosti europsko natjecanje.  Trenirao je Sporting Lisabon i Real Madrid na klupi kojega je izgubio pet finala.
 
U studenom 2000. imenovan je za počasnog predsjednika Reala, a Real mu je i posvetio nogometni teren na kojem danas igra Real Madrid Castilla.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.