Ako se Katalonija odvoji od Španjolske, Barcelona neće igrati Primeru

Utorak, 07. listopada 2014. 23:52 Napisao/la  SC

Španjolski zakoni su jasni, a po njima Barcelona nema pravo igrati u Španjolskoj ligi ako Katalonija postane neovisna država, rekao je predsjednik saveza Tebas

- Ako se Katalonija odvoji od Španjolske, Barceloni nećemo dopustiti da igra u Primeri. Španjolski zakoni su jasni, a po njima Barcelona nema pravo igrati u Španjolskoj ligi ako Katalonija postane neovisna država. Naravno da ne mogu zamisliti našu ligu bez Barcelone, ali zakon je jasan, kazao je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Javier Tebas uoči najavljenog referenduma o katalonskoj neovisnosti koji bi se trebao održati sljedeći mjesec.


Bivši predsjednik Barce Joan Laporta pozvao je vodstvo kluba da podrže neovisnost.

- Barcelona je simbol Katalonije i ona mora biti u prvim redovima u borbi za našu neovisnost. Znam da Barcelona ima dosta navijača i izvan Katalonije, ali oni ne mou šutjeti, kazao je Laporta.

Barcine zvijezde Xavi i Gerard Pique javno su se izjasnili za katalonsku neovisnost i referendum. Vodstvo kluba još uvijek zauzelo službeni stav.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.