Afera Negreira: Barcelona varala državnu reviziju tako da je svaki dan plaćala 3000 eura

Subota, 15. travnja 2023. 09:38 Napisao/la  SC
Enríquez Negreira
Enríquez Negreira

Španjolski mediji praktično svakoga dana objavljuju nove dokaze da je Barcelona podmićivala bivšega suca i visokopozicioniranog djelatnika saveza zaduženog za suđenje.

Barcelona je Enríquezu Negreiru i njegovu sinu od 2001. godine ukupno uplatila 7,5 mil. eura za sumnjive usluge, dokazano je da su tim novcem podmićivani suci.

Marca je objavila uplatnice iz 2016. 2017. i 2018. godine, u tom razdoblju tvrtke Enríqueza Negreire fakturirale su Barceloni točno 1.434.002,34 eura.

Bivši sudac i njegovi suradnici Conchi Díaz i José Martínez Alfonso podignuli su 557.871 eura u gotovini ili čekovima na donositelja, svi su bili u vrijednosti manjoj od 3.000 eura kako ih ne bi otkrila državna revizija.

- Bio sam dostavljač, rekli su mi da unovčim ovaj ček. Iznosi nikad nisu prelazili 3000 eura. To je moglo biti svaki dan ili svaka tri dana u tom periodu. Naplatio sam ih na račun firme, nema veze s tim. Novac nije bio za mene, izjavio je Alfonso.

Joan Laporta najavio je da će se u ponedjeljak prvi put obratiti javnosti u vezi afere Negreira.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.