Primera: Aduriz matirao Granadu, Betis i Getafe odigrali utakmicu za zaborav

Utorak, 02. travnja 2013. 00:17 Napisao/la  SC

Utakmice 29. kola: Athletic Bilbao - Granada 1:0 (Aduriz 67), Betis - Getafe 0:0

PRIMERA - 29. kolo

ATHLETIC BILBAO - GRANADA 1:0

Stadion San Mames. Gledatelja: 25.000

Sudac: Carlos Del Cerro

Strijelac: 1:0 Aduriz (67)

Žuti kartoni: Susaeta, Ander Herrera (Athletic Bilbao), Inigo Lopez (Granada)

Crveni karton: Susaeta (Athletic Bilbao 80-drugi žuti karton)

ATHLETIC BILBAO: Iraizoz, Iraola, San Jose, Ekiza, Laporte, Gurpegi, Susaeta, Ander Herrera, Aduriz (79 Llorente), De Marcos, Ibai (69 Muniain 90 Toquero)

GRANADA: Tono, Angulo, Nyom (68 Buonanotte), Mainz, Inigo Lopez, Juanma Ortiz, Brahimi, Nolito, Mikel Rico, Ighalo, El-Arabi (68 Aranda)

Athletic Bilbao je na svom terenu dočekao Granadu i pobijedio Granadu sa 1:0. Prvu priliku na susretu imao je Brahimi, ali je njegov udarac bio neprecizan. U 14. minuti susreta zaprijetio je Bilbao, ali je udarac Gomeza neprecizan. Domaćin je opet zaprijetio u 22. minuti susreta, ali Herrera nije ugrozio golmana gostiju. Granada je zaprijetila u 22. minuti preko Nolita, ali je ostalo 0:0. U 35. minuti nova prilika za domaće, međutim neprecizan je ovaj put bio Laporte. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao.

Prvu priliku u nastavku imao je Bilbao, ali je udarac Herrere zaustavljen. U 60. minuti susreta prilika za Aduriza, međutim ostalo je 0:0. U 67. minuti susreta korner za Bilbao izveo je Susaeta, a najbolje se snašao Aduriz koji je donio vodstvo domaćinu. U 71. minuti susreta zaprijetila je Granada, ali je udarac Iniga Lopeza neprecizan. U 74. minuti Aduriz je imao priliku da postigne i drugi gol večeras, ali je ostalo 1:0. U 80. minuti Bilbao je ostao sa deset igrača nakon što je Susaeta dobio drugi žuti karton. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Bilbao je upisao nova tri boda.

 

BETIS - GETAFE 0:0

Stadion Benito Villamarin. Gledatelja: 30.000

Sudac: Fernando Teixeira

Žuti kartoni: Benat, Antonio Amaya, Canas, Campbell (Betis), Borja, Alexis (Getafe)

REAL BETIS: Adrian, Nacho, Javi Chica, Paulao, Antonio Amaya, Benat (85 Igiebor), Canas, Juan Carlos (60 Alvaro Vadillo), Ruben Castro, Jorge Molina (60 Campbell), Pabon

GETAFE: Codina, Alexis, Rafa (58 Lopo), Fernandez, Sergio Escudero (76 Lacen), Borja, Pedro Leon, Diego Castro, Xavi Torres, Barrada (74 Lafita), Adrian Colunga

Utakmica u Sevilli prema očekivanjima je trebala ponuditi kvalitetniji nogomet no nije ponudila gotovo ništa vrijedno spomena. Tek poneka prigoda u susretu završenom bez pogodaka. U 18. minuti Betis je stigao do najbolje šanse na utakmici. Paulao je dobro pucao u kaznenom prostoru ali njegov udarac glavom završio je u rukama vratara Codine. U 43. minuti gosti su još lakše mogli do vodstva. Leon se "bacio" za jednom ničijom loptom u kaznenom prostoru ali je Adrian uspio izdržati pritisak dvojce napadača Getafea i sačuvati svoju mrežu.

U 63. minuti sjajnu je prigodu imao Betis. Nacho je izvrsno prošao po desnoj strani i ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor koja je uspjela prevariti sve i rezultat je ostao nepromijenjen. U 65. minuti posljednju pravu priliku na utakmici propustili su gosti. Xavi Torres ušao je u klazneni prostor Betisa i pucao prema desnom donjom uglu, no njegov je pokušaj završio zamalo pored stative. Do kraja susreta bila je to "partija šaha" pa oba sastava mogu i moraju biti zadovoljni bodom.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.