Krize velikana: Barcelona i Milan u problemima, Katalonci najlošiji u posljednjih 10 sezona

Ponedjeljak, 03. studenog 2014. 17:15 Napisao/la  SC

Luis Enrique i Pippo Inzaghi suočavaju se s problemom koji nosi izazov bavljenja trenerskim poslom

Mladi treneri su u modi. Iako rezultati njihovih klubova ne ovise nužno o njima, Milan i Barcelona za pobjedu ne znaju već tri kola. Ponos Katalonije nakon poraza na Bernabeuu poražen je u domaćem ogledu protiv Celte. Milan je pak u nedjelju navečer na San Siru izgubio od Palerma, a prije toga upisao dva remija, u susretima protiv Cagliarija i Fiorentine.

Barcelona je na četvrtom mjestu ljestvice nakon deset kola, najlošije je to stanje katalonskog kluba od sezone 2003/04 u toj fazi Primere. Jednako je startao i Frank Rijkaard u svojoj prvoj sezoni u klubu. Barcelona je polovicom sezone čak bila i dvanaesta na ljestvici, no dobrom serijom na proljeće došla je do pozicije viceprvaka. Mnogi su htijeli smjenu Rijkaarda, trenera koji je utabao put trofejne Barcelone u sezonama koje će doći. Pitanje je da li itko vjeruje Luisu Enriqueu.

Bivši veznjak Barcelone je potrošio kredite u klubu, od njega se očekuju rezultati nakon dovođenja Rakitića, Suareza i Mathieua na Nou Camp pa će u susretima koji dolaze morati mobilizirati momčad. Uz dva poraza u domaćem prvenstvu, Barcelona još uvijek nije osigurala plasman u drugi krug Lige prvaka zbog poraza u duelu s PSG-om. Stanje je to na koje u klubu nisu navikli.

Kriza u Milanu je naočigled slična, no traje puno dulje. Nakon uspjeha Massima Allegrija, posljednje dvije sezone su turbulentne za sastav Rossonera. Igrački kadar nije definiran mnogim odlascima, klub je iz ruku Clarencea Seedorfa pripao Pippu Inzaghiju. Sve je krenulo odricanjem Kake, Robinha i Balotellija, dovedeni su Torres i Menez koji nisu zadovoljili ukuse navijača s juga San Sira.

Razlika između Milana i Barcelone je u tome što Katalonci mogu dovesti igrača kojega hoće. Milan odavno nema novaca za velike igrače, ali rezultati su ipak ispd razine realnih očekivanja.  

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.