ODJECI NOGOMETNOG SUPERKUPA

Jose Mourinho optužio UEFA-u za zavjeru

Subota, 31. kolovoza 2013. 10:59 Napisao/la  SC

Razočaran sam jer je prema mojem mišljenju izgubila bolja momčad, a za mišljenje me ne mogu kazniti, rekao je Mourinho

Jose Mourinho izgubio je još jednu u nizu utakmica protiv Pepa Guardiole! Bayern je u Pragu osvojio europski Superkup, pobijedivši Chelsea nakon izvođenja jedanaestaraca rezultatom 7:6.

 

Martinezovim pogotkom u zadnjim sekundama drugog produžetka, Bayern je izjednačio rezultat (2:2) i osigurao rulet jedanaestraca. Time su Bavarci uspjeli materijalizirati prednost igrača više, Chelsea je u produžecima igrao s desetoricom igrača nakon što je u 85. minuti zbog drugog žutog kartona isključen Ramires. I tu odavno leži najveći Mourinhov problem, prema mišljenju portugalskog trenera, na djelu je UEFA-ina zavjera protiv njega.  

 

- Imam veliko iskustvo igranja s desetoricom igrača u utakmicama UEFA-e. Imam toliko iskustva da desetoricu mojih igrača mogu uvježbati kako postići pogodak iako su jako, jako umorni, rekao je nakon utakmice Mourinho s velikom dozom cinizma.

 

Mourinho nije trener koji zazire od komentiranja suđenja, naprotiv:

 

- Ako volite nogomet, nećete uništiti jedno veliko finale onakvim žutim kartonom. Bilo je mnogo sličnih situacija u kojima sudac nije pokazao žuti karton, Dante je isto tako trebao dobiti drugi žuti karton. Dobar engleski sudac zaustavio bi igru u onoj situaciji i rekao Ramiresu da se tako ne smije igrati. Ili bi rekao igraču Bayerna (Goetze, op. a.) da ne smije onako simulirati. Nogomet je fair igra! Ako me pitate da strogo tumačim pravila, reći vam: Da, ono je bio prekršaj za žuti karton. Ali ne radi se to ako nije u duhu igre. Nije to ništa novo za mene: igrao sam dva, tri puta s desetoricom igrača protiv Barcelone, igrao sam protiv Barcelone polufinale Lige prvaka s desetoricom igrača Intera jedan sat, igrao sam polufinale Lige prvaka s desetoricom igrača Real Madrida… Sada sam se vratio u Chelsea i opet igram s desetoricom igrača. Baš sam nesretan, jednostavno tako!,  rekao je Mourinho.

 

- Bolja je momčad pobijedila. Stvorili smo jako puno prilika, igrali smo jako dobar nogomet s loptom i bez nje, kratko je rekao Pep Guardiola nakon još jedne pobjede protiv Mourinha.

 

- Razočaran sam jer je prema mojem mišljenju izgubila bolja momčad, a za mišljenje me ne mogu kazniti. To se zna događati u nogometu, rekao je Mourinho koji je izjavama stalno bridio na gornjoj granici provokacije zbog koje bi opet mogao biti kažnjen.

- Takva je odavno moja povijest odnosa s UEFA-om, zaključio je Mourinho

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.