NJEMAČKO PRVENSTVO

Mario zamijenio Marija i načeo Borussiju

Subota, 23. studenog 2013. 17:33 Napisao/la  SC

Utakmica 13. kola: Borussia Dortmund - Bayern 0:3.  U 55. minuti Mario Gotze ušao umjesto Marija Mandžukića

 

 

 


Derbi 13. kola Bundeslige i najveći derbi njemačkog nogometa između Borussije i Bayerna pripao je Bavarcima, koji su ovom pobjedom pobjegli najvećem rivalu na velikih sedam boda prednosti.

Bayern je ponizio Borussiju na njezinom Westfalenu, pobijedivši rezultatom 3:0. Iako je utakmica riješena u posljednih deset minuta, momčad Jurgena Kloppa ničim nije zaslužila uzeti bodove braniteljima naslova.

Ključna zamjena

Pep Guardiola je u prvih jedanaest uvrstio Mandžukića, koji nikako nije uspijevao probiti čvrst blok obrambenog reda Borussije.

Olić i Perišić igrali do 77. minute
Hrvatski reprezentativci, Olić i Perišić, upisali su svoje nastupe za Wolfsburg, obojica su igrala do 77. minute utakmice protiv Nurnberga koja je završila podjelom bodova 1:1.

 Prva prilika na utakmici pripala je domaćinima. Reus je centaršutom našao Lewandowskog u šesnaestercu, budućeg igrača Bayerna, koji puca visoko preko okvira gola. Nedugo se zatim Mandžukić našao u izglednoj situaciji, ali iz teške je situacije pucao prema vratima što nije bila teška zadaća za domaćeg vratara.

 Do kraja prvog poluvremena nije bilo pretjeranih uzbuđenja. Bayern je sakrio loptu i igralo se većinu vremena na sredini terena što je najviše išlo u prilog Guardioli i njegovom timu, jer u njihovim redovima nije bilo nekog rezultatskog imperativa.

Kao što to često biva utakmica se otvorila u drugom dijelu. Borussiji je trebala pobjeda ne bi li smanjila zaostatk nad Bayernom te krenula svim silama naprijed što je ostavljalo puno prostora za kontre gostiju.

 U 55. minuti utakmice Guardiola vuče potez utakmice. U igru ulazi naomraženiji čovjek u Dortmundu, Mario Gotze, a izašao je  Mario Mandžukić, koji nije imao svoju večer. Tada je strateg Bayerna „došao na svoje“ i prešao na igru sa lažnim napadačem što se ovaj put ispostavilo kao pun pogodak.

 Desetak minuta nakon ulaska Gotze je primio prizemni centaršut Mullera, špicom je neobranjivo savladao Weidenfellera  i doveo svoju momčad u  prednost. Borussia se nije predavala.

Najbolju priliku za domaćine promašio je Mkhitarya u 71.minuti. Naime, izašao je sam ispred Neuera, ali je predugo čekao i propustio poravnati rezultat. Posljednju šansu za povratak u utakmicu domaćina  promašio je Reus ili bolje reći, Neuer je obranio udarac mladog Nijemca.

Borussia je fizički pala i aktualni prvaci Europe su to znali iskoristiti. Prvo je Robben iskoristio jednu kontru u 85. minuti i povisio na 0:2, da bi samo dvije minute poslije Muller okrunio odličnu partiju pogotkom i spustio Kloppovu momčad na treće mjesto prvenstvene ljestvice

 

BORUSSIA D.: Weidenfeller, GroBkreutz, Friedrich, Papastathopoulos, Durm, Sahin, Bender (79' Piszczek), Blaszczykowski (71' Aubameyang), Mkhitaryan (71' Hofmann), Reus, Lewandowski

BAYERN: Neuer, Lahm, Boateng (64' Alcantara), Dante, Rafinha (79' Van Buyten), Lahm, Robben, Kroos, Martinez, Muller, Mandžukić (56' Gotze)

 

Rezultati 13. kola: Borussia Dortmund -  Bayern 0:3 (Gotze 67, Robben 85, Muller 87), Augsburg - Hoffenheim 2:0 (Altintop 17, 23), Braunschweig - Freiburg 0:1 (Fernandes 64), Eintracht - Schalke 3:3 (Flum 56, Joselu 61, Joselu 68/Flum 14, Matip 18, Howedes 86), Hertha - Bayer Leverkusen 0:1 (Kiessling 28), Nurnberg - Wolfsburg 1:1 (Ginczek 72/Arnold 39)

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.