Thomas Tuchel: Nisam vjerovao da će Bayern baš u ovom trenutku mijenjati trenera!

Subota, 25. ožujka 2023. 14:39 Napisao/la  SC

Vidjeli smo da se nešto mora mijenjati i da trener više ne odgovara ovoj momčadi, kaže Hasan Salihamidžić

Thomas Tuchel: Nisam vjerovao da će Bayern baš u ovom trenutku mijenjati trenera!

Thomas Tuchel službeno je predstavljen kao trener Bayerna u subotu tijekom konferencije za medije na koji su bili nazočni Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić.

Otkriveni su detalji Nagelsmannove smjene:

- Stvari su se zaista odvijale jako brzo. Iznenađen sam zbog tajminga, nisam vjerovao da će Bayern baš u ovom trenutku mijenjati trenera. Pretpostavljao sam da ću u nastaviti karijeru u inozemstvu, čekao sam ljeto. Prvi kontakt s Bayernom ostvaren je u utorak navečer i zaista smo se ekspresno dogovorili. Velika čast je potpisati ugovor za tako veliki klub. Hvala Kahnu, Salihamidžiću, Haineru i Hoenessu. Kada radiš u inozemstvu shvatiš koliko je Bayern veliki klub. Posvećenost je u DNA ovog kluba, ovdje žele samo uspjehe. Ovo je najtalentiranija momčad u Europi i radujem se što ću raditi s njom, možemo osvojiti sve trofeje, u to nema nikakve dileme, kazao je Tuchel.

Bayern je Nagelsmanna smijenio u četvrtak navečer, dan ranije bivši trener Bayerna bezbrižno je skijao u Austriji.

- Razmislili smo dobro, smatramo da je ovo najbolja odluka za klub. Bilo je oscilacija u studenom, pa sada u Bundesligi gdje smo dobili pet od deset utakmica. Vidjeli smo da se nešto mora mijenjati i da trener više ne odgovara ovoj momčadi. Kada rezultati i igra idu nizbrdo, morate što prije reagirati i mi smo upravo učinili, kazao je Salihamidžić.

Tuchel je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, debitira na klupi u derbiju protiv vodeće Borussije Dortmund na klupi koje se afirmirao kao trener.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.