SKANDALOZNA UTAKMICA

Hertha ispala u 2. ligu u 29. minuti sudačke nadoknade

Utorak, 15. svibnja 2012. 23:10 Napisao/la  SC

Fortuna iz Dusseldorfa u uzvratnoj utakmici protiv Herthe odigrala 2:2 i ušla u prvu ligu zahvaljujući pobjedi (2:1) u Berlinu

Nogometaši Fortune iz Dusseldorfa vratili su se prvu Bundesligu nakon 15 godina načinom koji njemački mediji nazivaju skandaloznim. U uzvratnoj kvalifikacijskoj utakmici protiv berlinske Herthe, Fortuna je u Dusseldorfu odigrala 2:2. Budući da je u prvoj utakmici u Berlinu bila bolja od Herthe (2:1), uspjela je ostvariti plasman u elitno društvo.

Međutim, utakmica u Dusseldorfu u povijest neće ući po nogometu  budući da je odigrana na rubu regularnosti. Utakmica je više puta bila prekinuta zbog nezapamćenih bakljadi radi koje bi HNS proglasio ratno stanje. Po strogim pravilima HNS-a, zbog bakljade takvog inteziteta sudac Wolfgang Stark ne da je trebao prekinuti utakmicu,  nego je trebao poništiti cijelo prošlo prvenstvo.

Sam kraj utakmice igrao se uz gledatelje koji su stajali tik uz rub igrališta, što sucu Starku nije smetalo. Na početku sudačke nadoknade gledatelji su pogrešno protumačili jednu sučevu odluku, pomislili su da je kraj utakmice i uletjeli na teren slaviti povratak u prvu Bundesligu. Uslijedio je prekid koji ulazi u anale njemačkog nogometa. Kada su se igrači nakon prekida vratili na teren i odigrali preostale dvije minute, sudac je odsvirao kraj u 29. minuti sudačke nadoknade!

Utakmicu protiv Fortune odigrao je kapetan Herthe Andre Mijatović, riječki internacionalac dobro je igrao ali pomoći nije bilo. Hertha je ponovo drugoligaš.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.